Video: Zwanger van een overleden man

Zou jij zwanger willen worden van je man of vriend, nadat die is overleden? Zo’n tien keer per jaar krijgen ivf-klinieken in Nederland dat verzoek. Kimberley Wessels (28) ​kreeg na het overlijden van haar man drie kinderen.

De mogelijkheid om een kind van een overleden partner te krijgen bestaat al. Maar het gebeurt niet vaak: volgens een schatting gaat het om 10 tot 20 zwangerschappen in de afgelopen 15 jaar.

Vaak kiezen stellen er samen voor, bijvoorbeeld als de man ongeneeslijk ziek is. Maar het gaat ook om stellen die samen al een ivf-traject in waren gegaan.

Kimberley Wessels (28) is net zwanger, via ivf, als haar man Stephan dood gaat. Maar het echtpaar heeft voor het ivf-traject negen embryo’s bij de kliniek laten invriezen. Stephan had toestemming gegeven om die ook ná zijn eventuele dood te gebruiken. En dat gebeurt: Kimberly krijgt nóg twee kinderen van hem.
Bron: RTL
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.