Redactie: Meisjes werden regelmatig met de dood bedreigd

De afdeling Bureau Familierechtelijke Zaken (Bufaz) van Justitie en Politie is bezig stappen te ondernemen om Cindy Pierre (7) en haar oudste zus die een dubbele beperking heeft, duurzaam te beschermen. “Dit is noodzakelijk omdat gebleken is dat de kinderen regelmatig door hun vader met de dood werden bedreigd,” zegt minister Jennifer van Dijk-Silos in gesprek met Starnieuws.

Cindy is op 4 maart met haar zusje Rehana (4) weggelopen. Volgens verklaring van het meisje is zij door haar opa van vaderskant die dag met de dood bedreigd. Zij heeft toen besloten van huis weg te lopen. De grootvader, grootmoeder, vader en een oom van de kinderen waren aangehouden en in verzekering gesteld. Na de voorgeleiding dinsdag op het Parket, zijn zij vrijgelaten.

Minister Van Dijk-Silos zegt dat kinderen nog onvoldoende door de wet worden beschermd tegen dit soort bedreigingen. “Daarom wil ik in het Wetboek van Strafvordering een apart hoofdstuk over misdrijven tegen kinderen opnemen, waardoor zij compleet beschermd zijn door de wet. De kinderen hebben heel wat moeten doorstaan. Cindy is nog steeds in het ziekenhuis en afgeschermd van de familie van haar vader. Zij wordt door een psycholoog en een psychiater begeleid. Het kind heeft duidelijk te kennen gegeven niet terug naar haar vader te willen,” zegt de bewindsvrouw.

Vandaag zal een onderzoeksteam van Bufaz naar Afonsdorp en Pierre Kondre gaan voor een sociaal onderzoek. In Pierre Kondre woont de familie van de overleden moeder van Cindy. Ondanks het feit dat bij wet de Staat de verzekering van kinderen tot en met 16 jaar garandeert, was Cindy niet verzekerd. Dit is nu in orde gemaakt door de Staat, zegt de minister.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.