Redactie: Dief laat leven na politieschot

Paramaribo Noord

Een verdachte van wie de identiteit onbekend is, liet in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 maart het leven na een schotverwonding te hebben opgelopen tijdens een inbraak. Deze verdachte is van creoolse afkomst en heeft rasta haardracht. Hij had geen schoenen aan en ging gekleed in een zwarte jeans broek. Ook was er zwarte trui om zijn nek gebonden.

De politie van Santo Boma kreeg via de Centrale Meldkamer de dievenmelding, waarbij er schoten zijn gelost. De wetsdienaren kregen assistentie van de politie van de Nieuwegrond en deden de plek aan. Daar aangekomen werd de beller, die eveneens politieman is aangetroffen.

Hij verklaarde bij thuiskomst een voertuig met enkele manspersonen heen en weer te zien rijden die vervolgens richting de Welgedacht A weg opging.
Enkele uren daarna werd hij in zijn nachtrust gestoord door een gekraak dat hij hoorde bij de achterdeur van zijn woning. Hij ging op het geluid af en zag dat een manspersoon bezig was de hardboard plaat van de deur te verwijderen. Hij loste dwars door het raam een schot met zijn dienstvuistvuurwapen. Op hetzelfde moment zag hij vijf andere gemaskerde mannen van wie één gewapend was met een jachtgeweer en één met een koevoet. Deze vluchtten het bos in.

Hij liep naar buiten, stapte in zijn voertuig en zette de achtervolging in. In de directe omgeving van zijn woning zag hij het verdacht voertuig weer. De bestuurder reed met een hoge snelheid weg. Hij keerde terug naar zijn woning en ontdekte bloedsporen richting het aangrenzend bos. Daar trof hij het levenloze lichaam van een van de verdachten aan. Ook de koevoet en een mobiele telefoon zijn bij het lijk gevonden. De andere verdachten zijn nog voortvluchtig.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk voor sectie in beslag genomen.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.