Redactie: Meer informatie overlijden 4-jarige Rehana Pierre

Het lichaam van de vermiste vierjarige Rehana Pierre dat zaterdagmiddag in het bos nabij Alfonsdorp is gevonden, verkeerde in verregaande staat van ontbinding. Ze bleek al enkele dagen dood te zijn. “Ze was bijna niet meer te herkennen en het lijk was al aangetast door aasgieren”, zegt Guilliano Biswane tegen de Ware Tijd.

Hij maakte deel uit van de groep mannen van het dorp die vanaf de eerste dag van de vermissing, 4 maart, hebben gezocht naar Rehanna en haar zus Cindy (7). Zij hebben het lijk gevonden, nadat Cindy had beschreven waar ze haar zusje had gelaten. Cindy was eerder op dag omstreeks vier uur ’s middags tevoorschijn gekomen in de omgeving van de school te Alfonsdorp. Ze hield een leeg blikje en een fles met kreekwater in haar handen. Overigens had Cindy geen kleren aan haar lijf.

“We hadden ons geconcentreerd op een ander deel van het bos, waardoor we niet aan deze kant zijn gekomen”, zegt Biswane op de vraag waarom de kinderen niet eerder zijn gevonden. “We waren wel dichtbij maar zijn toen teruggekeerd.” De plek waar het lijk is gevonden, ligt (in een rechte lijn) op een afstand van ongeveer twee kilometer van het huis van de twee meisjes.

Kapitein Margriet Biswane van Alfonsdorp heeft vanmiddag een dorpsvergadering gehouden om iedereen te bedanken voor hun inzet bij de zoekactie. Vooral de jonge mannen hadden de hoop niet opgegeven dat ze de meisjes zouden vinden. De dorpelingen zijn heel blij dat Cindy terecht is, maar ook zeer bedroefd dat haar zusje is komen te overlijden. De doodsoorzaak is vooralsog niet bekend.

Bron: DWT