Opsporing: Vuurwapen gevaarlijke verdachte ontsnapt

De 34-jarige vuurwapengevaarlijke verdachte Gerel Lusiano Palm is zondag ontvlucht uit de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID). Palm was aangehouden voor poging tot moord, poging tot doodslag en overtreding van de vuurwapenwet.

Palm die de Nederlandse nationaliteit heeft, zou worden uitgeleverd aan Nederland wegens dubbele moord. De redactie verneemt dat de verdachte kort voor zijn ontvluchting bezoek had van zijn raadsman. Na vertrek van de raadsman trok hij een revolver tevoorschijn en hield een penitentiare ambtenaar onder schot, waarna hij die ontwapenende.

De verdachte zag kans naar buiten te rennen en stapte in een gereedstaand voertuig. De bestuurder van het voertuig veroorzaakte een aanrijding te Flora waarna de verdachte in een ander voertuig stapte en zijn ontvluchting voortzette.

De procureur-generaal gelast de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van deze ontvluchte verdachte. Palm is eerder door het Arrestatie Team aangehouden en ondergebracht in de PID.

De politie roept eenieder op die informatie kan verschaffen omtrent de verblijfplaats van deze verdachte, contact te maken met de afdeling Kapitale Delicten op de nummers 403645/402736/403252, de Centrale Meldkamer op 115, het dichtsbijzijnde politiebureau of de tiplijn 179.

Bron: DWT