Redactie: Mogen priesters trouwen?

Paus Franciscus staat ervoor open om getrouwde mannen toe te laten tot het priesterambt. Volgens hem kan de katholieke kerk daar niet omheen omdat er een tekort is aan geestelijken.

Het tekort aan katholieke priesters is een enorm probleem, zei de paus in een interview met het Duitse blad Die Zeit. Daarom zou de kerk volgens hem de regels om priester te worden moeten aanpassen.

“We moeten bekijken of ‘viri probati’ een mogelijkheid zijn”, zei hij. ‘Viri probati’ is een term in het Vaticaan voor vrome, deugdzame, getrouwde mannen. Vooral in afgelegen gebieden zouden die een rol kunnen spelen, zei Franciscus.

Die getrouwde mannen zouden tot priester gewijd kunnen worden, maar dat betekent niet dat mannen die al priester zijn mogen trouwen. Er komt geen vrijwillig celibaat, zei de paus.

In sommige gevallen staat de kerk al toe dat getrouwde mannen priester worden. Zo kunnen protestante geestelijken die zich bekeren tot het katholieke geloof priester worden en toch getrouwd blijven.

Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.