Redactie: 65 jarige vrouw slikt bolletjes voor agressieve ex

politie Suriname

Theresia T. staat terecht, omdat zij de Wet Verdovende Middelen heeft overtreden. De 65-jarige vrouw heeft gepoogd cocaïne uit te voeren vanuit Suriname naar Nederland. Zij had de bolletjes geslikt. Aan kantonrechter Siegline Wijnhard vertelde ze dat de druk die op haar gelegd werd door de verstrekker, te groot voor haar was. Na vele malen overwogen te hebben, ging ze uiteindelijk over tot het feit. Op Zanderij viel ze door de mand met haar 450 gram cocaïne.

De vrouw vertelde dat zij drie tot vier keren per jaar afreist naar Suriname om haar zieke moeder te bezoeken. Deze keer, op 23 december 2016, kwam ze weer voor een weekje. Zij had geld bij haar ex-man geleend om de ticket te bekostigen. Toen ze hier aankwam, werd zij door een neefje van de man opgehaald. Hij hield haar de volgende dag al voor dat ze drugs zal moeten uitvoeren om zo het geld van de ticket te betalen. Ze legden een enorme druk op haar. Ze bleef in een appartement dat van de verstrekker kwam. Ze ging maar net een dagje naar haar moeder toe.

De politie is met de verdachte naar het opgegeven adres gegaan, maar dat bleek niet het juiste adres te zijn. Ze vertelde dat zij Paramaribo niet goed kent en daarom het adres dat de verstrekker haar had doorgespeeld, had doorgegeven aan de politie. De verdachte zei dat ze in Moengo geboren was en dat haar moeder nog steeds daar woont. Ze kent Paramaribo en omstreken niet goed. Dit bevreemde de officier van justitie, Reshmi Rathipal. Ze vond het vreemd dat de vrouw die zo vaak naar Suriname komt en bij vrienden in Paramaribo enkele dagen logeert, de omgeving niet kent.

Toen de vrouw een urinetest moest doen op Zanderij, vulde ze de cup met water uit de toiletpot. Op de zitting verklaarde zij dat ze wist dat de test de drugs zou uitwijzen en erg bang voor straf was. Ze zei dat ze heel zenuwachtig was en erg veel spijt heeft van haar handeling. Ook is de verdachte een bloeddrukpatiënt en lijdt zij aan suikerziekte. Ze bleef erbij dat haar ex-man gewelddadig is en dat zij daarom overging tot het feit. Theresia T. wordt bijgestaan door raadsman John Ferdinand. Op 23 maart zal deze zaak verder behandeld worden.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.