Anoniem: Update: Mijn moeder wilde in Suriname wonen bij haar vakantie liefde. Nu is ze dood.

vakantie Suriname

Suriname ~ Hallo lezers van FamilieNieuws. Ik wil jullie vertellen waarom ik stress. Mijn moeder heeft namelijk besloten dat ze in Suriname wil gaan wonen. Bij haar vakantie liefde.

[quads id=1]

Wonen in Suriname

Ik ben Anastatia, ik ben enigst kind van mijn moeder. Niet van mijn vader maar die zie ik nooit. Ik heb 3 kinderen. Mijn moeder Melia is 71 jaar en heeft twee jaar geleden een gepensioneerde man in Suriname ontmoet. Hij is 65 jaar.

[quads id=1]

Ik vind voor een vrouw van 71, een man van 65 veel te jong. Freek is echt een wakka mang, echt zo eentje met glimmende schoenen. Ik vind hem maar niets maar mijn moeder is helemaal van hem in de ban.

Ze houdt van hem

Ze doet alles voor hem. Ze stuurt elke maand een doos met spullen voor hem en zijn kinderen en ze gaat al zijn familieleden opzoeken die hier in Nederland wonen en ze koopt cadeautjes voor ze. Misschien zijn ze allemaal wel uit op haar eurootjes. Al dit soort dingen gaan door mijn hoofd.

Ik ben een alleenstaande moeder. Mijn moeder kwam altijd bij ons over de vloer, ze hielp me ook met de kinderen, maar nu komt ze bijna nooit langs. Ze is altijd bij die familie van haar vriendje.

Zijn familie

Nu wil ze dus haar woning hier in Oost opzeggen en bij die man en zijn 2 zonen gaan wonen in Suriname. Die zonen hebben ook vrouw en kinderen. In hetzelfde huis, nog erbij. Wat vinden jullie daarvan? Ik stress echt. Met mijn moeder kan ik niet meer praten.

[quads id=1]

Ze blijft maar zeggen dat ik me niet moet bemoeien met haar leven. En dat ik gewoon jaloers ben dat zij een man heeft en dat ik alleen ben. Ze zegt het als grapje hoor, maar toch raakt het mij wel. Ik ben niet jaloers. Ik maak me gewoon zorgen om mijn moeder.

Ziekenhuizen in Suriname

Hoe zijn de ziekenhuizen in Suriname? Mijn moeder gaat namelijk alles opzeggen in Nederland. Ik vind haar echt niet slim hoor. Maar het lijkt alsof ze juist alles doet waarvoor ik haar waarschuw. Daarom wil ik jullie vragen of jullie haar wat advies kunnen geven. Het liefst hoor ik van jullie dat ze het niet moet doen. En dat ze beter kan gaan pendelen met behoud van haar verzekeringen. Desnoods laat ze die vriend halen, tenminste ben ik er dan om ze in de gaten te houden.

Ze leest mee

Ze weet dat ik familienieuws een brief ga schrijven dus ik ga haar ook laten meelezen.

[quads id=1]

Ben ik overdreven bezorgd? Of moet ik me toch wel zorgen maken om mijn moeder die zomaar alles aan een kant gaat zetten voor een man? Een man uit Suriname die ze eigenlijk niet eens kent. I hoop dat jullie haar kunnen ompraten.

Update:

Lieve mensen ik heb de brief teruggelezen die ik bijna twee jaar geleden heb gestuurd naar FamilieNieuws. Ik herinner me ineens al die ruzies en verwijten. Ik had zoveel stress alleen maar omdat mijn moeder graag bij haar vakantie liefde wilde wonen. Ik voel me een hele slechte dochter. 

[quads id=1]

Mijn moeder is trouwens nooit meer naar Suriname gegaan. Mijn moeder is namelijk niet lang na deze brief ingestort. Een beroerte heeft ze gehad. En die man, die man die ik zo verschrikkelijk vond. Is toen direct overgevlogen naar Nederland. 

Die man bleek gewoon een Nederlands paspoort te hebben. Hij is 24 uur per dag voor mijn moeder komen zorgen. Door zijn liefde zag je mijn moeder elke dag beter worden. Ik heb me zo schuldig gevoeld. Ook omdat ik niet veel voor haar kon betekenen. Zijn familie heeft ook heel veel voor mijn moeder gedaan.

Mijn moeder heeft genoten van het laatste jaar van haar leven. Samen met haar jongere vriend uit Suriname. De man om wie we zo veel ruzie hebben gehad. En vorig jaar in november is ze toch plotseling overleden. Hij was bij haar. Ik heb nog nooit een man zo hard zien huilen. De begrafenis heeft hij geregeld samen met zijn familie. Mijn eigen familie was niet eens in staat om iets te doen.

[quads id=1]

Kan ik vergeven worden?

Ik vraag van hieruit vergiffenis. Ik weet niet waarom mijn moeder ziek werd en waarom ze is overleden. Ik weet wel dat mijn moeder veel verdriet heeft gehad door de ruzies met mij. Ze wilde zo graag naar Suriname en dat heb ik haar ontnomen. Misschien was ik toch jaloers. Ik hoop dat ze me vergeeft vanuit de hemel.

Ook de reacties die ik van jullie kreeg gaven me power om mijn moeder tegen te houden. Bijna iedereen was het met me eens. We moeten niet teveel vooroordelen hebben. Ik had het bij het verkeerde eind. Die man hield echt van mijn moeder en zij ook van hem. Ondanks ze ziek was, was het door hem de gelukkigste periode in haar leven. Dat wilde ik jullie laten weten. Ik blijf nu achter met veel verdriet.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig