Redactie: Geldboete voor ‘dronken’ agent

dronken paramaribo

Kantonrechter Robbert Praag heeft de inspecteur van politie Ricardo H. veroordeeld tot een geldboete van SRD 1000,- te vervangen door een maand hechtenis en ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 11 maanden. Deze politieman heeft op 25 april 2016 een aanrijding veroorzaakt. Hij heeft een busje aangereden en vervolgens ook een wachthuisje langs de Indira Gandhiweg. Volgens de inspecteur had hij ergens een borrel Jenever op waardoor hij zich onwel voelde.

Hij nam plaats achter het stuur en reed naar huis. Onderweg naar huis reed hij met zijn wagen tegen een busje en vervolgens raakte hij een wachthuisje. Hierna is de inspecteur weggereden. Volgens zijn verklaring reed hij richting politie Latour echter werd hij door een voertuig klemgereden. Enkele politiemannen van post Latour, die met de zaak bemoeiden, hebben naar zeggen van de inspecteur zich niet correct gedragen.

Hij heeft ze voorgehouden dat dit niet de juiste manier is van aanpak. De inspecteur werd onderworpen aan een blaastest en het resultaat van de test was meer dan 800 microgram.

Officier van justitie Manro Danning achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en eiste een geldboete van SRD 2000,- een maand hechtenis en ontzegging van het rijbewijs voor de duur van 18 maanden. Volgens de vervolging had de verdachte eerder verklaard dat hij 8 borrels op had.


De verdachte blijft erbij dat hij naar Latour reed om zich aan te melden. Hij had inderdaad door dat een voertuig hem achtervolgde. Volgens de inspecteur kreeg hij de indruk dat er criminelen in die wagen zaten en voerde hij de snelheid op.

Het gelukte de wagen om het voertuig van de inspecteur klem te rijden. Volgens de inspecteur was hij niet zodanig onder invloed dat hij niets wist. “Ik wist alles. Het spijt me wat zich heeft afgespeeld. Ik ben zelf anti alcoholgebruik. Ik moet steeds een taxi pakken om mijn zaken te doen. Ik hoop dat de zaak vandaag wordt afgehandeld en dat ik mijn rijbewijs terug krijg. ”

De magistraat achtte de boete van SRD 1000,- te vervangen door een maand hechtenis en ontzegging van het rijbewijs voor de duur van 11 maanden op zijn plaats. Eind maart krijgt de inspecteur zijn rijbewijs weer terug.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.