Anoniem: Zwanger en gedumpt voor een Surinaamse vrouw

zwanger Paramaribo

Ik ben Laura, ik ben een Marokkaans meisje. Ik ben pas 21 jaar en ik ben zwanger van mijn Surinaamse ex Bento. Bento zat bij mij in de brugklas. Ik ken hem al heel lang. Hij is mijn eerste vriendje. Ik was 16 toen we iets kregen. Ik zou pas met hem naar bed gaan als we getrouwd waren.  Dus op mijn 18de trouwde wij op zijn islamitisch. Mijn ouders waren het er mee eens maar mijn broers absoluut niet.

Het was een vreselijke tijd en nu praat ik nog steeds niet met mijn broers. Ook de ouders van Bento zijn het niet eens met onze relatie. Er zijn teveel cultuurverschillen enz. Dat zeggen ze. Maar ze lieten de keus aan Bento. En een keertje bij ons in de studentenflat waar we wonen was er een vette discussie over de islam en winti. Het was tijdens de verjaardag van Bento. Mijn ouders zijn toen boos weggegaan. Sindsdien komen de twee families niet meer samen.

Bento zijn zusje is mijn beste vriendin, met haar deel ik alles. Ze wist ook als eerste dat ik zwanger was. En ze heeft het aan haar ouders verteld. Haar ouders toen aan Bento. Hij heeft me gezegd dat ik het moest laten weghalen want hij is niet zeker van ons huwelijk. In de eerste instantie wilde ik dood. Ik kon niet naar mijn ouders en helemaal niet naar mijn broers. Ik stond er alleen voor. In de flat waar we wonen begrepen ze mij ook niet. Hoe kon ik nou zwanger worden terwijl ik student ben?

Ik zit op het HBO en Bento zit op de universiteit. Hij zegt dat zijn moeder nog geen oma wil worden totdat hij is afgestudeerd. Bento zegt dat hij helemaal geen kind van mij wil want hij is verliefd op iemand anders. een zwart meisje, ook van de universiteit. Dat is echt zijn moeders wens. Een mooi Surinaams meisje, die ook van hun cultuur houdt. Bento zegt dat Marokkanen en Surinamers niet bij elkaar passen. Wat een onzin. Ik hoor echt zijn moeder praten. Of heeft hij gelijk?

Dus nu zit ik hier, alleen op onze kamer. Inmiddels 5 maanden zwanger. Bento komt wel vaak langs en kookt voor me doet de boodschappen. Maar hij wil niets meer van mij. Hij zegt me dat hij gelukkig is met die andere chick. Hij woont voorlopig met haar bij zijn moeder maar ze zijn van plan om samen een huis te kopen. Hij zegt dat het allemaal mijn eigen schuld is. We hadden plannen voor later, maar ik heb dat verpest door zwanger te worden. Zijn zusje vertelde mij dat zijn nieuwe vriendin heeft geëist om een DNA test te doen zodra de baby er is. Ik kan niet helder nadenken. Maar als ik haar in mijn handen krijg, vermoord ik haar.

Hoe kan een man, die ik al bijna 5 jaar ken, mijn eerste liefde, zo op deze manier met mij omgaan? Ik ben geen domme meid. Ik ben slim genoeg. Ik ben er echt ingetrapt. Mijn vriendinnen hadden me gewaarschuwd voor deze Surinaamse man. Mijn broers ook. Ik wilde niet luisteren. Bento was anders. Hij is echt een nette jongen, een droomman. Ik hou van hem. Alleen van hem. Zoveel dat ik hem vergeef voor alles.

Ik hoop nog steeds dat hij bij mij terugkomt zodat we samen ons kind kunnen opvoeden. Wat moet ik doen en zeggen om mijn man terug te krijgen? Ik ben pas 21 jaar. Mijn moeder komt 1 keer in de week stiekem bij mij. Mijn broers weten niet eens dat ik een kind krijg. Ik heb vrijwel geen andere familie. Alleen mijn schoonzusje. Ik ben niet boos op haar voor het verklikken. Ze was blij en enthousiast. Maar hoe nu verder? Mijn schoonmoeder heeft mij 1 keer gebeld om te vragen of ik echt zwanger ben. Ze zei: ‘Zorg goed voor jezelf’. Dat was alles.

Ik kijk uit naar de komst van onze baby, onze liefdesbaby. Ik hoop dat hij bij het zien van zijn baby besluit om bij mij terug te komen dat is mijn enige hoop. Ik hoop dat jullie wat tips voor mij hebben. Misschien zien jullie in wat ik verkeerd heb gedaan. Kan ik het nog fiksen of moet ik mij voorbereiden op een toekomst als alleenstaande moeder? Want een andere man, dat wil ik niet. Nooit meer.
Groetjes van Laura

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder.
Dat kan zowel op Youtube als op onze Facebook pagina

Abonneer op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.