Redactie: De vader van de meisjes kan niet eten en slapen.

Alles leek er sterk op dat gisteren lichamen van de vermiste meisjes waren gevonden langs de Marowijnerivier richting Galibi. Veel mensen, onder wie familieleden, wachtten vol verwachting bij de waterkant op de ‘lijken’ van de meisjes. Ze worden sinds zaterdagmorgen vermist, ook zou er volgens de geruchten een verdachte zijn aangehouden. Dit alles bleek niet op waarheid te berusten. Toen de politieagenten en militairen van hun zoektocht terugkeerden zeiden ze tegen De Ware Tijd: “We hebben het gebied uitgekamd maar we hebben niets aangetroffen.’ Het was vals alarm. “We zijn zomaar hier gekomen om te wachten”  zei een vrouw. “Maar dit geeft wel hoop dat de meisjes nog in leven zijn” voegt een ander eraan toe. De meisjes waren bij een grootmoeder die hen naar huis, 40 meter verder, stuurde om zich om te kleden. Ze zijn sindsdien niet meer gezien, maar blijken zich wel te hebben omgekleed.

Met de raadselachtige verdwijning van de meisjes komt ook de herinnering weer naar boven van wee vrouwen die sinds vorig jaar vermist waren nabij Albina.

Ook vader, Aldenleeds Galgren, heeft weer hoop dat hij zijn meisjes nog kan terug vinden. Ik was geschokt toen ik hoorde dat ze de lijken hadden gevonden. Dat de verdachte was aangehouden, deed me goed. Nu dit alles niet waar blijkt te zijn, gaan we morgen (vandaag) weer in het bos zoeken en is er opnieuw hoop dat ik mijn kinderen levend terugzie.

De vader wordt emotioneel maar doet zo zijn best om rustig te blijven. Ik kan niet slapen en eten dit is echt zwaar voor mij. Wanneer we in het bos zoeken hoor ik soms dat de meisjes me roepen maar dat blijkt tot nu toe schijn te zijn. ‘Ik denk echt dat de kinderen zijn ontvoerd want ze zijn bang om in het bos te gaan’ zegt de vader. Hij zegt ook dat ze eerder in november en januari een verdacht figuur hadden gezien in de omgeving van hun woning. Echter ze hebben hem niet kunnen aanhouden, toen ze op hem afgingen.

Maar er gaan ook geruchten dat de vader als verdachte wordt aangemerkt en dat hij zijn meisjes heeft vermoord. ‘Dat zijn gekke verhalen. Ik hou van mijn dochters en dat weten mijn kinderen. Mensen zeggen gewoon dingen zonder na te denken.’
Bron: Lees het volledige verhaal op DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.