Video: Daarom is Bouterse in het binnenland.


President Desi Bouterse vindt dat mensen in de stad het probleem van het binnenland niet begrijpen. Juist als het water is teruggetrokken, zie je de problemen. Daarom heeft hij besloten om met een team van ministers en deskundigen het gebied, dat te kampen had met wateroverlast, te bezoeken. De president heeft diverse gebieden bezocht en nam deel aan een krutu te Langatabbetje.

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid die deel uitmaakt van de delegatie, geeft aan dat wanneer het water wegtrekt, de gezondheidssituatie goed in kaart moet worden gebracht. Tot nu toe zijn er slechts enkele gevallen van diarree bij kinderen geconstateerd. Er kan niet gesproken worden van een epidemie. De situatie is volgens hem goed onder controle. Dit blijkt uit een videoverslag van het Kabinet van de President.

Bouterse merkte op dat hij niet alleen president is voor Paramaribo maar van geheel Suriname. Daarom heeft hij juist in deze fase besloten om te kijken wat de schade is die de mensen geleden hebben. Scholen zijn ondergelopen, mensen hebben water in hun huizen gekregen, begraafplaatsen, wc’s en vuilnisbelten zijn overstroomd. Daarom is de minister van Volksgezondheid met deskundigen ook in de delegatie.

De president merkt op dat wanneer een kraan in Paramaribo kapot gaat en de vloerbedekking van de mensen is beschadigd, trekken zij een gezicht van hier tot ginder. In het binnenland konden de kinderen niet eens naar school. Ondernemers die aan toerisme doen, lijden schade. Hij heeft besloten om nu de mensen in nood verkeren, zich te oriënteren in de getroffen gebieden.
De president blijft ruim twee weken in het gebied en zal verschillende dorpen bezoeken.
Bron: Starnieuws
**U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.