Redactie: We zijn trots op Zuhayr Pigot

Surinames Zuhayr Pigot behoort tot de 36 jonge talentvolle zwemmers die participeren in het scholarship programma van de internationale zwemfederatie (Fina). Via dit project kunnen de zwemmers zich kwalificeren voor de wereldkampioenschappen later dit jaar in de Hongaarse hoofdstad Budapest.

De Fina heeft de 36 talenten gekozen in samenspraak met nationale federaties. De zwemmers zijn de training intussen aangevangen met als doel zich te kwalificeren voor en te participeren in de zeventiende wereldkampioenschappen, die van 15 tot en met 30 juli plaatsvinden in Budapest, Hongarije.

Overgroot deel (24) van de geselecteerden is jongen. Tatiana Salcutan van Moldavië, die in april zestien wordt, is de jongste in de groep. Ook de in Suriname bekende Jordy Groters van Aruba (20) en de Guyanees Philip de Nobrega (17) zitten in het programma.

Pigot, die in mei twintig wordt, heeft in 2015 meegedaan aan de WK in Kazan, Rusland. Hij zwom toen de 50 (24,76 seconden) en 100 meter vlinderslag (54,20 seconden). In 2014 vertegenwoordigde hij Suriname op de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing, China.

Pigot zat op de Universiteit van North Carolina en heeft daarvoor de St. Brendan Catholic High School doorlopen.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.