Redactie: Over het ‘vliegtuigongeluk’ van gisteren

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan donderdag bij een vliegincident op de landingsbaan van het dorp Cottica aan de Lawarivier, in het zuidoosten van Suriname. Een eenmotorig vliegtuig van het binnenlandse luchtvaartbedrijf Blue Wing schoot van de baan tijdens een noodlanding.
“Er zijn absoluut geen ongelukken geweest. Ook het vliegtuig heeft geen schade opgelopen”, benadrukt Amichand Jhauw, algemeen directeur van de maatschappij in gesprek metde Ware Tijd. Toen de krant hem gisterochtend gelijk na het incident sprak, was het hem nog niet bekend of het veroorzaakt was door een technisch probleem. Maar Bryan Desouza, hoofd van de Surinaamse Burgerluchtvaartautoriteit (Casas) bevestigde in de namiddag dat het incident wel door een technisch mankement is veroorzaakt. Casas verwacht vandaag verdere rapportages over wat het probleem precies was.

Het gaat om een Cessna 208-vliegtuig dat negen passagiers en twee piloten kan vervoeren. Het is niet duidelijk hoeveel mensen gisteren aan boord waren. “De piloot heeft op een gegeven moment ontdekt dat er technisch iets aan de hand was. Hij besloot toen om zo snel mogelijk te landen, en dat heeft hij vrij goed kunnen doen”, zegt Desouza. “De piloot besloot dat verdergaan de vlucht in gevaar zou brengen. Als uit het onderzoek blijkt dat dat inderdaad zo was, dan zal zijn beslissing de juiste zijn geweest dankzij zijn alertheid”, aldus het hoofd van Casas.
Het onderzoek zal volgens hem grondig worden uitgevoerd, waarbij alle gegevens van de machine, vanaf onderhoudsgegevens tot de geschiedenis zullen worden nagegaan. Volgens verklaringen van ooggetuigen viel de motor van de machine uit, waardoor de piloot genoodzaakt was om te landen. Op videobeelden is te zien dat de kist voorbij de baan schoot en tot stilstand kwam in hoog gras. Er waren sporen van modder en water die duidelijk aanwijzen dat de landingsbaan drassig was.
Bron: DWT
Eerdere berichten:
https://www.familienieuws.com/2017/03/02/video-blue-wing-motor-uitgevallen-lucht/
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.