Redactie: De internet problemen van Telesur

Telesur-klanten, die sinds maandag geen mobiel internet kunnen activeren via het prepaid betaalsysteem, kunnen als alternatief mobiele data krijgen via de TeleG-app. Dat meldt voorlichter Frans Eersteling.

“Er is wel een WiFi-verbinding nodig voor het downloaden en gebruik.” Hij zegt dat er sinds begin deze week een vertraging in het proces is, en dat het bedrijf probeert de storing op te heffen.
Hoe lang dat zal duren weet hij niet. “Het gaat alleen om het prepaid opwaarderen van mobiele data, en niet de internetverbinding via het ADSL-systeem”, verklaart de voorlichtingsman.

Terwijl Telesur spreekt over een storing van dagen wordt de Consumentenkring al twee maanden plat gebeld. Boze Telesur-abonnees bellen regelmatig over langzaam internet thuis, waar niets aan gedaan wordt. “Maar ondertussen letten ze wel op onze centen. Ik moet die dure rekening gewoon betalen’, schrijft een social mediagebruiker op Facebook.

Frans Eersteling de nieuwe publiciteitsmand van TeleSur Foto van Jason Leysner
Volgens Eersteling kan de slechte verbinding liggen aan het verouderde systeem van Telesur. “We willen nog in de eerste helft van dit jaar overgaan op het nieuwe systeem, de glasvezelaansluiting. Internet moet dan veel beter zijn.” Hij wijst mensen erop om niet met teveel gebruikers op één netwerk te zitten. “Als vier mensen tegelijk op internet gaan met een paar megabite, van wie er een persoon opYouTubezit en een ander films downloadt, dan is het niet gek dat de verbinding dat niet aankan.”
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.