Video: Blue Wing motor uitgevallen in de lucht?

Een vliegtuig van Blue Wing Airlines is donderdagmorgen bij de landing op de airstrip te Lawatabiki van de baan geschoten. Zo verneemt de Ware Tijd van personen die ter plekke waren. Voor zover bekend hebben er zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Ook is niet duidelijk hoe groot de schade aan het toestel is, voor zo ver daar sprake van is. Volgens een ooggetuige zou de motor van het vliegtuig zijn uitgevallen toen de landing al was ingezet.
Dit wordt ontkend door directeur Amichand Jhauw die het incident wel heeft bevestigd tegenover de krant. Ooggetuigen stuurden video-opnames van het incident die met hun smartphone waren gemaakt naar familieleden.

Op een van de filmpjes zijn de bandensporen te zien die het vliegtuig door het wied langs de baan heeft getrokken. “Luku fa’a kon booko busi, toko toko ya. Eh-yeh, eh-yeh. Gadu e d’wen wooko (Kijk hoe het hier een modderig spoor door het bosschage heeft getrokken. God heeft zijn werk gedaan)”, zegt een vrouw die met haar mobieltje de situatie heeft vastgelegd.

Op het filmpje is het vliegtuig te zien omringd door personen die te hulp zijn geschoten.“Voordat het hier kon landen te Lawatabiki vielen de motoren uit in de lucht. Ze hebben nog geprobeerd deze weer te starten, maar dat is niet gelukt. Met uitgevallen motor is het geland en een beetje in het bos terechtgekomen”, zegt een man op een geluidsopname.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.