Redactie: 1 van de 3 rappers vrijgelaten

Een van de drie Haagse rappers die in Suriname vastzitten, is voorlopig in vrijheid gesteld. Dat heeft de rechter vandaag beslist.
De twee andere moeten in de gevangenis blijven tot de rechter zijn definitieve vonnis uitspreekt. Dat zal waarschijnlijk op 16 maart gebeuren. De drie worden verdacht van seks met een minderjarige en het verspreiden van een seksfilmpje.

De advocaten van de rappers rekenen erop dat over twee weken alle drie artiesten worden vrijgesproken. Een belangrijk argument dat de verdediging donderdag naar voren bracht, is dat het meisje zeer uiteenlopende verklaringen heeft afgelegd.
De verdachte K.M. is op vrije voeten gesteld, in afwachting van het vonnis. Omdat M. en het meisje van ongeveer dezelfde leeftijd zijn, wordt hun seksuele omgang niet als een strafbaar feit gezien. Ook heeft het meisje gezegd dat de seks met hem vrijwillig was. De andere twee mannen zijn 29 en 31 jaar.

Het Openbaar Ministerie heeft achttien maanden cel geëist tegen de drie. De aanklager beschuldigt de leden van rapgroep Strictly Family Business (SFB) ervan dat ze in 2015 seks hadden met een toen vijftienjarig meisje en beelden daarvan verspreidden. De rappers werden in december in Suriname opgepakt en in hechtenis genomen.

Rapper Keane ‘KM’ Marica wordt door de Surinaamse politie naar de ingang van de rechtbank begeleid. Foto ANP

Begin februari stonden de leden van SFB al voor de rechter. Toen verklaarde het meisje dat ze niet verkracht is, in tegenstelling tot een eerdere verklaring. Het meisje zegt wel dat de mannen op het filmpje de leden van SFB zijn. De moeder van het meisje had eerder aangifte tegen hen gedaan, maar trok deze later in.
De advocaten van de rappers blijven echter bij hun standpunt dat uit het beeldmateriaal niet op te maken valt dat het de rappers zijn. De enige die goed zichtbaar is, is het meisje. Verder zijn er alleen benen te zien.
Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.