Anoniem: Waarom zijn schoonouders zo tegen hun schoondochter?

Goeiedag. Ik heb besloten om mijn verhaal hier op FamilieNieuws te vertellen want ik wil graag adviezen van jullie krijgen. Ik ben Malika. Ik ben 26 jaar en woon met mijn man Rish en schoonouders in 1 huis. Ik ben al 7 jaren met mijn man maar ben pas 2 jaar getrouwd.

Mijn man en ik hebben soms ruzie. Ik hou veel van mijn man, ook van zijn ouders. Al denk ik niet dat ze van me houden. Vooral zijn moeder. Ze leeft een beetje eenzijdig en dat vind ik niet leuk. Wat mij dwars zit is dit: Alles wat ik doe in huis, is niet goed. Altijd is er een op- en aanmerking. Als ik kook is het niet goed, dan gebruik ik blikje waren, ook niet goed. Als ik het huis schoonmaak wordt er geklaagd. Zelfs als ik kleren was beginnen ze te klagen. Bijvoorbeeld. In een wasautomaat van 6 kg mag ik maar 3 truitje wassen. Zomaar toch? Toen mijn zwageres ook met ons bleef werd er nooit op haar gelet zij mocht van alles doen en er werd nooit negatief over haar gesproken.
Ik werkte toen van 2 uur s middags tot 11 uur s avonds, ook in het weekend. En als ik dan een keertje uit wilde met mijn collega’s dan was ik direct een slechte moeder. Een goede vrouw gaat niet alleen op stap. Ik hoor met mijn man en kinderen op stap te gaan. Ik bleef niet eens langer dan 2 uurtjes weg en toch hadden ze zoveel te zeggen. Zoveel werd er op me gelet.

Toen ik besloot om niet meer te werken en thuis bleef, werd het zelfs een probleem als ik in het weekend naar mijn ouders wilde gaan. Ik kon niet eens een nachtje bij ze slapen en ze hadden zoveel slechte dingen over me te zeggen. Mijn man zegt niets. Hij doet alles wat zijn moeder hem zegt. Wat mij ook erg dwars zit.

Ik heb een zoontje van 2 jaar. Ik geef meteen toe dat het een hele koppige jongen is, maar zo zijn kinderen toch? Op een dag waren mijn man en ik en zoontje bij mijn moeder. Mijn zoontje luisterde maar niet. Hij was aan het klimmen. Opeen viel hij op de grond. Zijn hoofd bloedde. Mijn man werd zo boos en smeet mijn jongen op de bank. die jongen begon vreselijk te huilen. Mijn moeder zei op een rustige toon tegen mijn man dat hij een jongen van 2 jaar is en dat hij hem niet zo gewelddadig moest behandelen. Mijn man is vreselijk tegen mijn moeder uitgevallen. Mijn moeder werd op haar beurt weer boos dat mijn man zo agressief werd. Ze heeft hem gezegd dat hij zijn poot niet meer in haar huis moet zetten. Mijn man heeft mijn moeder zonder respect behandeld. Sindsdien kom ik niet meer thuis bij mijn moeder. Is al bijna 2 maanden nu.
Hier in dit huis klagen mijn schoonouders de hele dag aan mijn oor hoe slecht ik ben. En dat ik allemaal slechte dingen doe. Naar mijn ouders kan ik niet gaan. Weten jullie misschien wat ik moet doen want dit is echt niet vol te houden meer. Waarom moeten schoonouders hun schoondochter zo slecht en gemeen behandelen? Is toch niet leuk zo? Ik kan helemaal niet communiceren met mijn man. Help me aub.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder.
Dat kan zowel op Youtube als op onze Facebook pagina

Abonneer op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.