Redactie: ‘Zij wilde mij juist vermoorden!!’ Het verhaal van Donovan en Cherelyn.

“Zij wilde mij juist vermoorden”, zei de verdachte Donovan A. dinsdag in de rechtszaal. Volgens de verdachte, die terecht staat voor zware mishandeling van zijn vriendin, heeft hij uit zelfverdediging zijn vriendin Cherelyn op 14 december 2016 met een schaar gestoken.
De verdachte voerde aan dat hij op die bewuste dag een woordenwisseling met zijn vriendin kreeg, omdat zij steeds meer geld wilde hebben. Zo greep C. op een gegeven moment een schaar en viel zij hem aan. “Ik greep de schaar van haar handen en plaatste het op een tafel, maar toen viel zij mij weer aan. Hierdoor kwamen wij op de grond te vallen en raakten wij in een worsteling. Ik moest de schaar weer van haar handen grijpen en stak ik haar per ongeluk aan haar been”, zei de verdachte aan kantonrechter Dinesh Sewrattan.

Het slachtoffer vond echter dat Donovan leugens vertelde. Zo had Donovan er een gewoonte van gemaakt om haar spullen in huis te vernietigen, waardoor zij de relatie wilde beëindigen. Echter weigerde de verdachte daarmee in te stemmen. Ook zou Donovan erop hebben gehamerd dat zij een bedrag van SRD 800, die hij tijdens haar verjaardag had uitgegeven, aan hem moest terugbetalen. “Op een bepaald moment zei hij in een whatsapp-berichtje dat ‘a poti eng gi mi kba’.

Ik vreesde vanaf toen dat hij hiv-positief was, waardoor ik de volgende dag mezelf liet testen”, zei het slachtoffer. Toen zij terugkeerde van de kliniek ontdekte zij tot haar schrik dat de verdachte in haar woning was.Na een korte woordenwisseling zou Donovan de schaar hebben gepakt en haar aan haar been en zitvlak hebben gestoken. Volgens C. is de relatie intussen beëindigd. Beide personen verweten elkaar leugens te hebben verteld. Deze zaak wordt op 28 maart verder behandeld.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.