Redactie: Man steekt beste vriend neer tijdens de vakantie

“Ik had nooit verwacht dat mijn beste vriend dit met mijn lichaam zou doen”, zei het slachtoffer Soedesh M. dinsdag aan kantonrechter Dinesh Sewrattan. Zijn vriend Rakesh G. moest zich voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij het slachtoffer drie messteken aan zijn buikstreek heeft toegebracht.
Het slachtoffer vertelde aan de rechter dat hij in december samen met zijn vriend op vakantie is gekomen naar Suriname. Op 30 december bevond hij zich bij zijn oom toen Rakesh hem belde en vroeg waar hij was. Hierna kwam de verdachte zelf ook bij de oom, waarna zij begonnen te borrelen. Op een gegeven moment begon de verdachte volgens het slachtoffer tekeer te gaan tegen de oom van Soedesh.

Dit is toen de oom Rakesh aan zijn nek greep en naar buiten duwde. “Ik liep nog naar mijn vriend toe om hem te kalmeren, maar hij was dusdanig beschonken dat hij naar een mes greep en mij drie messteken toebracht. Van mijn beste vriend had ik dit nooit verwacht. Wij hebben jarenlang samen in Nederland gewerkt en we doen alles samen. Hoe kan hij zoiets met mijn lichaam hebben gedaan?”, zei Soedesh, wijzend naar de drie verwondingen op zijn buikstreek.
De verdachte echter vond dat Soedesh niet het volledig verhaal vertelde. Zo zou hij die bewuste avond door Soedesh in een wurggreep zijn gehouden en werd hij steeds weerhouden in zijn voertuig te gaan. Dit is toen de oom met een kapmes in zijn hand naar buiten rende. “Om mezelf te beschermen, greep ik naar een mes in mijn broekzak en stak ik Soedesh in zijn been. Ik heb hem niet aan zijn buik gestoken”, zei de verdachte. Deze zaak wordt op 28 maart verder behandeld.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.