Redactie: Man vrijgesproken na dumpen lichaam Lorenzo Hardy

De Hengeloër David de B. gaat vrijuit bij het dumpen van het lijk van Lorenzo Hardy.

Het stoffelijk overschot van de man werd in december 2014, verpakt in plastic, gevonden in het Twente kanaal bij het Twentse Goor. De 24-jarige Hardy, uit Almere, werd van dichtbij door het hoofd geschoten bij een ripdeal rond een partij van zes kilo wiet.
Aanvankelijk was De B. veroordeeld tot een jaar celstraf. Maar diens advocaat betoogde dat hij destijds dusdanig onder psychische druk van hoofdverdachte Harry G. dat hij diende te worden vrijgesproken. In hoger beroep ging het gerechtshof in Arnhem eergisteren mee met het verweer van de raadsman. Volgens het arrest van het Hof was er inderdaad sprake van ‘psychische overmacht’.
Ook werd De B. gisteren vrijgesproken van een hennepdeal. Omdat er nooit hennep was gevonden, kon volgens de advocaat niet worden bewezen dat de dood van Hardy daarmee te maken had.

Het Hof nam deze argumentatie eveneens over.

Hoofdverdachte Harry G. (55) uit Neede werd eerder al veroordeeld tot tegen jaar gevangenisstraf voor de moord op Hardy.
Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.