Redactie: Koyeba moet nog 6 weken brommen

Kantonrechter Siegline Wijnhard is maandag bij de veroordeling van King Koyeba (artiestennaam van Lowenso Misiedjan) afgeweken van de strafeis van officier van justitie Shanta Mahadew. In plaats van twee jaar met aftrek veroordeelde ze de bekende dancehall-/reggaeartiest tot zestien maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk, waardoor hij medio april vrijkomt.
Bij een inval in de woning van de artiest op 15 oktober 2016 vond de politie 563 gram marihuana in de schooltas van de neef. Bij de artiest zelf is 115 gram aangetroffen. Koyeba zei de drugs, die hij bij Jermain A. kocht, te verkopen om zijn kinderen te verzorgen. Hij had ook de zorg over zijn schoolgaande neef.

Bij onderzoek heeft de politie ruim zes kilogram marihuana aangetroffen bij Jermain A. De medeverdachte Jermain A. is twee jaar gevangenisstraf opgelegd, waarvan tien voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van drie jaar.
De officier van justitie had vier jaar cel geëist. Advocaat Raoul Lobo had deze eis te hoog genoemd.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.