Redactie: Drugsvangst van $125 miljoen in vissersboot gevonden

De kustwacht van Trinidad en Tobago en de Amerikaanse kustwacht hebben in de internationale wateren voor de Surinaamse kust 4.2 ton cocaïne onderschept aan boord van een vissersboot. Zo meldt de Amerikaanse kustwacht op haar website. De drugs heeft een geschatte straatwaarde van ruim US 125 miljoen dollar. De vissersboot Lady Michelle werd op 16 februari onderschept maar het nieuws werd pas maandag prijsgegeven, nadat de lading cocaïne in Puerto Rico, van boord werd gehaald.
Vier Guyanese opvarenden werden gearresteerd en eerder op St. Croix aan de justitiële autoriteiten overgedragen. Zij zullen in de VS worden aangeklaagd wegens drugshandel. Volgens de Amerikaanse kustwacht is de vangst de grootste sinds 1999. Woordvoerder van de Amerikaanse kustwacht in Puerto Rico, Ricardo Castrodad, zegt dat tijdens een gezamenlijke operatie manschappen van de Amerikaanse en Trinidadiaanse kustwacht, de Lady Michelle staande hielden.
Aan boord werd een groot aantal balen aangetroffen waarin na een steekproef cocaïne bleek te zitten. Het vissersvaartuig is geregistreerd in St. Vincent. Uit de beschikbare informatie is vooralsnog niet gebleken of de vissersboot uit Suriname is vertrokken.

“De uitstekende samenwerking tussen de U.S. Coast Guard en internationale justitiële autoriteiten heeft voorkomen dat deze enorme drugszending onze bevolkingen bereikte”, zegt kapitein Robert. W. Warren, commandant van de Amerikaanse kustwacht in San Juan, Puerto Rico.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.