Anoniem: Kan ik mijn oma kennis laten maken met mijn vriendin

Ik ben Angela, de eerste keer dat ik mijn vriendin Dorien thuisbracht bij mijn moeder brak de hel los. Ik dacht echt wel dat mijn moeder allang wist dat ik lesbisch was. Achteraf zei ze me dat ze het had verdrongen en nog altijd hoopte dat ik met een jongen thuis zou komen en zou trouwen en kinderen krijgen.

Inmiddels ben ik 34 jaar en zijn we 10 jaar verder. Ik ben nog steeds met Dorien en we verwachten en kindje. een meisje. Zij is zwanger van een vriend van ons. Dat is weer een heel ander verhaal, dat ik misschien ook een keer zal delen.
We wonen in Nederland en begin volgende maand moet Dorien bevallen. We komen vaker naar Suriname, naar mijn oma. Dorien is half Surinaams. Maar heeft geen familie in Suriname. Niet dat ze die kent. Mijn oma en de rest van de familie in Suriname denken dat ze een nichtje is van mijn vaders kant. Dorien is net 30 jaar en ze lijkt inderdaad op onze familie. We houden dus onze familie in Suriname voor de gek.

Mijn oma is erg ziek en in de zomer hebben we besloten om haar te komen opzoeken. Dorien wil dat ik eerlijk ben tegen haar. Dat wil ik ook, maar mijn ouders zeggen dat ik dat niet moet doen. Ze schamen zich denk ik, mijn moeder zegt dat mijn oma direct dood gaat als ik het vertel. Ik geef eerlijk toe dat ik mijn oma haar lievelingetje ben. Haar droomkind. Ze zal zeker balen als ze weet dat ik lesbisch ben, maar moet ik haar zo laten doodgaan?

In Nederland ken ik niet veel familie maar onze vrienden en de familie van Dorien kennen ons en accepteren ons.
Maar wat moet ik doen? Ik stel mijn vraag hier want jullie hebben denk ik wel een beetje een idee hoe Surinaamse (oudere) mensen staan tegenover lesbische koppels. Moet ik eerlijk zijn tegen oma en haar kennis laten maken met onze dochter of kan ik haar beter in de waan laten? Dorien heeft me al gezegd dat ze het niet accepteert als ik niets zeg. We hebben steeds erge ruzies hierover. Ze vindt mijn familie belachelijk en zegt dat ze niet van mij houden. Wat denken jullie? Wat kan ik het beste doen? Ik wil Dorien niet teleurstellen maar eigenlijk wil ik mijn oma ook niet teleurstellen. Ik wil haar droomkind niet van haar afnemen. Kunnen jullie mij aub adviseren hierover?

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder.
Dat kan zowel op Youtube als op onze Facebook pagina

Abonneer op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.