Redactie: Rappers mogelijk in juni 2017 vrij

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt zullen de rappers nog vier maanden vast zitten. De officier van justitie Claudia Bruining heeft gisteren 18 maanden celstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk geëist tegen de rappers.

De verdachten KM FE JO stonden gisteren weer voor rechter Siegline Wijnhard. Zij hoort op 2 maart het pleidooi van de advocaten aan om vervolgens uitspraak te doen.
Het Openbaar Ministerie acht bewezen dat alle drie verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan seks met een jeugdige. Ook zijn ze volgens de officier van justitie medeplichtig aan het verspreiden van kinderporno in de vorm van een film. De openbare aanklager is er ook van overtuigd dat het filmpje door KM is opgenomen. Wel is komen vast te staan dat de seks vrijwillig heeft plaatsgevonden, anders dan het meisje bij de aangifte had aangegeven. Zij zegt dat zij uit schande had verklaard dat de seks tegen haar wil was. Bruining zegt in haar straf eis ook meegenomen te hebben dat de jongens nooit eerder zijn veroordeelt. En dat KM tijdens de vrijpartij nog maar 17 jaar was.

Rapper Keane ‘KM’ Marica wordt door de Surinaamse politie naar de ingang van de rechtbank begeleid. Keane was pas 17 jaar.  Foto ANP

Advocaten Maureen Nibte en Raoul Lobo proberen een nieuwe wending te geven aan de zaak. Er is volgens hen een video opgedoken van een man in Nederland die toegeeft aanwezig te zijn geweest tijdens de sekspartij in april 2015. Hij zou daarbij hebben aangegeven dat is FE niet aanwezig was. De rechter heeft de advocaten gezegd bereid te zijn het filmpje te bekijken om vervolgens te kunnen beslissen of het als bewijs meegenomen kan worden in de zaak. Zij merkte weliswaar op niet te begrijpen welk belang iemand zou hebben om dit nu te verklaren. De officier van justitie hij heeft echter geen reden om te twijfelen aan de gedetailleerde verklaringen van het meisje. KM heeft toegegeven seks met haar gehad te hebben maar volgens zijn verklaring was hij in eerste instantie alleen met het meisje in de hotelkamer.
De rappers zijn in de laatste week van december 2016 aangehouden in hun hotelkamer in Torarica. Zij waren voor een aantal optredens in Suriname maar hebben maar één ervan kunnen afwerken. Het feit heeft zich echter al in april 2015 afgespeeld.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.