Video: Surinaamse brassband One Chance dankzij SLM en Fernandes op Curaçao


De Surinaamse brassband One Chance zit met 20 leden op Curaçao voor deelname aan één van Curaçaose populaire culturele activiteit, carnaval.
De brassband die al enkel jaren hieraan deelneemt heeft zijn activiteiten op het eiland uitgebreid. Vrijdagochtend hebben zij als eerste groep van Suriname opgetreden in loop van de scholen te Banda Bou /Westpunt.
De groep heeft de sfeer kunnen verhogen met Surinaams muziek, ritme en dans. Een swingende menigte met daartussen een paar Surinaamse – Antilliaanse bewoners die met trots naar de groep schreeuwde dat zij ook Surinamers zijn.
Het Surinaams gevoel kwam echt los toen de groep de Kaseko mix winti speelde. De hitte heeft de dansende menigte niet kunnen weerhouden uit hun bol te gaan.
Een ware happening voor onze jongens die zonder enige moeite de heuvels op en af gingen.


Met de gemeente van Banda Bou zijn er ook aftastende gesprekken gevoerd om te komen tot uitwisseling.
De buurt Barber waar zij hebben gespeeld heeft ook te kampen met dezelfde vraagstukken als onze jeugd. Dit gesprek werd later voortgezet op het consulaat van Suriname waar de groep ontvangen werd door de consul-generaal.
Het volgend optreden is vandaag, zondag 26 februari, en dinsdag 28.
De SLM, de hoofdsponsor van de groep, met co-sponsor Fernandes, de leden van de brassband en All Star, hebben het mogelijk gemaakt dat de leden in twee etappes afreisden.
De groep onder leiding van Nelom Miguel keert op 2 maart terug.
Bron: GFC
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.