Redactie: 650srd boete of 20 dagen in de cel?

politie Paramaribo

De autobestuurder Steven L. is op woensdag 22 februari door een wetsdienaar van de Motor Surveillance Dienst (MSD) staande gehouden, nadat werd waargenomen dat hij een onverantwoord rijgedrag vertoonde in het verkeer . Hij is ter zake geverbaliseerd en is een boete van SRD 500 aan hem opgelegd.
Bij verificatie bij de afdeling van het Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) bleek dat hij twee vonnissen over het jaar 2014 op zijn naam heeft staan, waarbij de verkeersrechter heeft uitgesproken dat de verachte SRD 650 of 20 dagen hechtenis moet uitzitten.

Bij zijn staande houding is hem de gelegenheid geboden de boete ter plaatse te voldoen. Aangezien hij kenbaar maakte het boetegeld niet te hebben, mocht hij kiezen voor de tweede optie. Steven is in hechtenis genomen.
Een familielid dat door hem is benaderd, betaalde de boete en kon Steven de volgende dag weer in vrijheid worden gesteld.

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.