Before en After – Eugénie is 35 kilo afgevallen – Succesvol afvallen

Ik ben Eugénie, 52 jaar , werk 5 dagen in de week op een internationaal kantoor (financiële afdeling), met de Wil van de Heer mag ik 28 februari as 53 worden.

Ik ben altijd zwaar geweest vanaf geboorte (9 ponder), mijn laatste gewicht vóór ik aan “anders” begon te was 94 kg met een lengte van 1.56, hoef ik niet te vertellen dat ik dus té zwaar was voor lijf en lengte.
Dit (over-)gewicht had niets te maken met snoepen, maar puur met ongezond eten, je zult wel denken wat bedoelt ze nou, wel heel simpel ik deed niet aan ontbijten, lunch, de gehele dag at ik soms wat fruit en in de avond uren een warme maaltijd, zoals wij allen weten heeft het lichaam voeding nodig om te verbranden.

Op dit moment weeg ik 59 kg, ben 35 kg afgevallen (tel de twee getallen bij elkaar en je weet hoeveel ik gewogen heb).


Ik heb zowat aan elk dieet gedaan, van Ahorn siroop dieet, Brood dieet, weight watchers, noem maar op, ik heb zelfs tabletten geslikt om af te vallen, ik viel wel af, maar viel telkens terug in het oude patroon, door al het diëten kreeg ik een aversie tegen eten, vaak genoeg naar diëtisten geweest, die mij niet konden helpen omdat ik dus bijna niets at over de gehele dag. Ik kreeg dan te horen, komt u maar terug als u normaal gaat(kunt) eten, want wat u nu nuttigt, daar kunnen wij geen plan van aanpak voor u opstellen.

De huisarts had intussen ontdekt dat ik Diabetes type 2 (van mijn paps geërfd) had, hij gaf aan dat ik moest gaan eten anders zou ik grotere problemen voor mezelf creëren, ik draaide het roer om en dat op 24 december 2014.

Hoelang het geduurd heeft weet ik niet, je zult nu dan denken hoe kan het dat zij (ik) het niet weet, ik zal eerlijk bekennen. Toen ik eindelijk mijn brein kon verzetten in het denken ben ik langzaam begonnen met eten, ik hield niet van brood, dus nam ik als ontbijt een smoothie gemaakt van fruit of groenten, noten en havermout, alles word geblenderd (blender), ik merkte dat ik daar geen problemen mee had (heb). Ik vind het nog lekker ook.

Als tussendoortje nam / neem ik fruit, in de lunch nam/neem ik een goed gevuld bord met salade (let wel met alles erop en eraan, dus ook met vlees) na 2 ½ uurtje nam/ neem ik een kommetje soep, als ik thuis kwam zorg ik ervoor dat ik een goed bord voor mij heb, zonder rijst, aardappel of pasta, m.a.w. genoeg ja genoeg groenten want je wil wel een goed gevulde maag. Sommige vragen zich af als ik géén honger lijdt, neen dat doe ik niet, ik eet 6x op een dag.

De huisarts is trots ik trotser, hij liet mij laatst wel lachen toen ik voor controle ging, ik mag bijna stoppen met het slikken van mijn medicatie(type II), hij gaf aan…als het jou lukt om nóg 3 kg af te vallen, ben je op het perfecte gewicht en dan mag jij stoppen met je medicatie (mijn suiker is op dit moment wel heel erg stabiel, en daar ben ik blij om), ik keek hem aan en barste in lachen uit en zei: dokter B. de meeste mensen denken dat ik één of andere ziekte heb als ik deze 3kg ook nog kwijt raak, wordt het nog erger, hij lachte met mij mee en zei: komt goed.

Wat ik ook leuk en fijn vind, in mijn vrienden groep en enkele collega’s hebben mijn voorbeeld gevolgd, en ook die vallen geweldig af, hoe mooi is dat.

mijn garderobe heb ik drastisch mogen vernieuwen van maat 48 naar maat 36/38

Nb. dit moet ik even kwijt, ik was in Suriname op vakantie, een vriend van mij zag mij en schrok, hij gaf aan: hoe gaat het, eet je wel? , Ik: ja zeer zeker, hij hmmm okay…ik neem je vanavond mee uiteten want ik heb mijn twijfels..?
Zie een aantal foto’s hierboven van wat ik zoal zelf maak en eet.
Deze stijl van voeding (eten) is perfect voor mij , ik wil niet anders en lust niet anders, ik ben bewuster gaan eten, deze stijl pas ik thuis toe, als ik op een feestje of bezoek ben eet ik wat de pot schaf, maar dan met mate, want ik zal een niemand lastig vallen met de wijze zoals ik nu eet.
Zonnige groet / Sunny greetings,

Eugenie
**


U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw felicitaties, mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Heeft u ook succes gehad met afvallen en wilt u uw verhaal met ons delen? Stuur het naar [email protected] Afvallen is zwaar, maar uw verhaal kan velen stimuleren.