Anoniem: Ik wil geen kind zonder man

Hallo iedereen, ik ben Lisa ik ben 38 jaar. Creoolse en ik woon trouwens in Nederland. Ik heb de hele tijd felle discussies met mijn vriendinnen die maar zomaar kinderen nemen van mannen. Ik zeg het nu alvast. Ik wil niet zomaar een kind nemen. Ik heb een goede baan ik heb eigenlijk alles. Ik ben heel vaak in Suriname omdat ik een reisbureau heb. Ik had een vriendje in Su maar ik betrapte hem met een ander.
Ik wilde met hem wel kinderen. Ik was toen 35 jaar. Ik ging iets van 5 jaar met hem. Maar goed, dat ging over, maar mijn kinderwens bleef. Ik heb die wens heel sterk maar ik wil absoluut niet alleen moeder zijn. Mijn moeder zegt dat ze mij gaat helpen enz. Maar wat moet ik dan, zomaar een jongen van de straat pikken en daar zwanger van worden? Ik snap de mensen niet hoor die dat doen. Een kind nemen terwijl ze al van te voren weten dat ze het alleen gaan moeten opvoeden. Hier in Nederland heb je wel spermabanken maar dat vind ik zo fabrieks-achtig. Ik kan dat mijn kind toch niet aandoen om gewoon een zakje met sperma te kopen en daar een kind van te maken. Ik vind dat echt niet kunnen.

Maar inmiddels tikt de klok gewoon verder. Iedereen weet inmiddels dat ik graag een kind wil, maar tegelijkertijd weten ze ook dat ik wil trouwen en een gezin wil samen met die vader.

FamilieNieuws, ben ik te naïef? Bestaat dit sprookje wel. ik ben al 38 jaar. Misschien ben ik gewoon al te oud geworden? Moet ik wachten op dit sprookje of bestaan sprookjes niet? Misschien kom ik die ideale man wel nooit tegen. En verspil ik hierdoor mijn kansen om moeder te worden.

Ik wil trouwens ook echt een Surinaamse man, een man die in Suriname woont omdat ik ooit in Suriname wil gaan wonen. Ik denk dat Suriname beter is voor kinderen.
Maar echt waar, ik heb liever geen kind dan dat ik een kind alleen moet opvoeden. Ik heb zelf echt een vaderfiguur gemist en ik wil dat mijn kind niet aandoen. Maar ik zou graag van jullie willen weten, zijn er meer mensen die gewacht hebben om een gezin te stichten omdat ze geen relatie hadden? Of zijn er ook bewust moeders hier die gewoon een kind hebben ‘genomen’ zonder dat ze een vaste partner hebben? Hoe gaat het met jullie kids en wat leg je ze uit?

Ik vind mezelf zo gemeen en ego als ik mijn kind moet zeggen dat ik niet mijn best heb gedaan om een goede vader voor hem/haar te vinden. Kan mijn kind daar last van krijgen? Want ik persoonlijk heb er heel veel last van gehad. Gewoon het feit dat mijn vader ergens binnen een ander gezin papa werd genoemd.  Ik vond dat heel erg en ik verwijt mijn moeder nog steeds waarom ze me geen papa heeft gegeven. Hoe denken jullie hierover. Ben ik echt de enige die zo denkt want de mensen om mij heen snappen mij helemaal niet. Maar het lijkt alsof ze gewoon makkelijk genoegen nemen met gebroken gezinnen. Dat wil ik niet. Ik ben veel te mooi, slim lief en succesvol om alleenstaande moeder te zijn. Ik wil geen kind zonder man.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder.
Dat kan zowel op Youtube als op onze Facebook pagina

Abonneer op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.