Redactie: 26-jarige Xiomara is trots op haar ronde dijen

We zijn alweer hard op weg naar de lente. Hoog tijd om de strijd met de winter kilo’s aan te gaan. Of zullen we dat lekker niet doen en een voorbeeld nemen aan deze prachtige Surinaamse vrouw die hartstikke trots is op haar rondingen?

Maakt u kennis met Xiomara Thomas (26). Ze werkt in het toerisme en als event-planner.
MOOIE VOLLE DIJEN
“Ik ben trots op mijn lach. Maar als het om mijn lichaam gaat: op mijn mooie volle dijen. Ik vind dat ze er prachtig uitzien in een broek. Ik ben opgegroeid tussen volle vrouwen, dus als kind was ik er nooit mee bezig. Maar in mijn puberteit ben ik wel op dieet geweest. Ik zat op ballet en als ballerina hoor je er slank uit te zien.”

“Ik schrapte de koolhydraten en greep naar huismiddeltjes, zoals citroensap met kaneel. Ik verloor wel wat kilo’s, maar werd niet echt slank. Mijn omgeving dacht dat ik gek was geworden. ‘Houd ermee op’, zeiden mijn vrienden. ‘Dadelijk word je zo’n dunnetje.’ Surinaamse mannen houden van wat meer vlees op de botten.”
BILLEN
“Wat ik jammer vind, is dat ik geen vollere billen heb. Een mooie ronde kont en stevige borsten zijn hier het schoonheidsideaal. Maar ik heb platte billen. Ik zeg vaak tegen mijn vriendin Serena: ‘Geef me een beetje van jou.’ Maar verder ben ik heel tevreden.”

“Ik probeer wel in vorm te blijven. Ik sport regelmatig en eet minder vaak op straat. In Suriname kun je op elke hoek iets lekkers halen. Niet om dunner te worden – ik ga nooit meer op dieet – maar omdat het beter is voor mijn gezondheid.”

KRULLENBOL
“Mijn kledingstijl pas ik aan aan mijn lichaam. Ik zal niet snel een heel kort broekje dragen en ook leggings met gaten laat ik aan me voorbijgaan. Ik ben vooral blij dat ik er uniek uitzie. Ook door mijn haar. Heel veel vrouwen in Suriname maken hun haar glad met chemische middelen.”

“Dat deed ik ook, totdat ik besefte: ‘Dat ben ik helemaal niet’. Die wilde krullenbol hoort bij me. Ik maak me er nu hard voor om andere vrouwen dat ook te laten inzien: je bent wie je bent. Accepteer dat en houd van jezelf. Dat geldt voor je haar en ook voor je lijf.”
Lees in VROUW magazine de verhalen van andere Surinaamse vrouwen die trots zijn op hun rondingen: “Alles wat ik eet blijft letterlijk aan mijn kont hangen.”
Bron: Telefgraaf
Foto: Elmar Krop
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.