Video: Vliegtuig maakt crashlanding op Schiphol door storm

De storm zorgde gisteren voor grote problemen op Schiphol. Honderden vluchten zijn geannuleerd, andere waren uren vertraagd. De chaos nam met de minuut toe. Duizenden reizigers zijn de klos.

Door het ongeluk met het Britse FlyBe-toestel, dat door windstoten omver werd geblazen en door het landingsgestel zakte, is de Oostbaan gesloten. Volgens Luchtverkeersleiding Nederland kan alleen de Buitenveldertbaan nog beperkt gebruikt worden voor landingen. De Kaagbaan is voorlopig open voor starts. Andere banen leveren door zijwind teveel risico op en zijn onbruikbaar.
Veel piloten besloten uit te wijken naar bijvoorbeeld Frankfurt, zoals een A380 dubbeldekker van Emirates. Passagiers die vanavond op Schiphol willen vertrekken naar Dubai, komen waarschijnlijk niet meer weg. Ook KLM-vliegtuigen maken regelmatig ’doorstarts’, omdat het niet veilig genoeg is om te landen.

Passagiers aan boord staan doodsangsten uit door de heftige turbulentie. Piloten en de verkeersleiding nemen geen risico. Als het te gevaarlijk is worden vluchten naar andere luchthavens geleid.
„De harde storm is overmacht waar wij helaas niks aan kunnen doen.” Aldus het management van Schiphol.
Bron: Telefgraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.