Redactie: Toch wel normaal Paasvakantie en Pinkstervakantie

Het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur heeft het besluit teruggedraaid om de Paasvakantie voor de middelbare scholen in te korten en de Pinkstervakantie te laten wegvallen. Dit na de commotie die is ontstaan nadat het besluit bekend was gemaakt.
Balram Soemeer, voorzitter van het VOS-directeurenberaad en SPI-directrice Hortence Promes bevestigen het nieuws tegenover de Ware Tijd. Het schrijven over het terugdraaien van het besluit hebben de schooldirecteuren eerder deze week ontvangen.

Volgens Soemeer gaat het ministerie nu mee met het voorstel van de directeuren om inhaalmomenten in te bouwen afhankelijk van de situatie van de school en vakleerkracht. Er zou gebruik gemaakt worden van de zaterdagen en het achtste lesuur.

Het ministerie was met het voorstel gekomen om de Paasvakantie in te korten om de achterstand, die is ontstaan door de staking van de Bond van Leraren, in te lopen.
Bron: DWT

Eerdere berichten:
https://www.familienieuws.com/2017/02/17/redactie-kortere-paasvakantie-en-geen-pinkstervakantie/
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.