Redactie: De bond mag GEEN actie meer voeren

onderwijs Suriname

De rechter heeft de vordering van de Staat tegen de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) vandaag toegewezen. De bonden zullen geen actie mogen voeren rond het herwaarderingsprogramma.

De Staat had via de kortgedingrechter gevraagd om de BvL en ALS te veroordelen om de staking onmiddellijk te beëindigen. Rechter Suzanne Shu had voorgesteld om de acties op te schorten en via dialoog een oplossing te bereiken. Partijen zijn niet tot een overeenkomst gekomen.
De BvL en ALS hebben ook diverse tegenvorderingen gedaan. Deze zijn afgewezen. De gronden waarop de rechter haar oordeel heeft geveld, zijn nog niet duidelijk. Het vonnis is nog niet beschikbaar op schrift.

Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) is bezorgd over het vonnis geveld door rechter Suzanne Shu.

Wilgo Valies voorzitter van de BvL en ALS staat journalisten te woord na het vonnis aangehoord te hebben. Foto: Raoul Lith

De vakbondsleider merkt tegenover journalisten op dat staking een grondrecht is. Valies wil eerst het vonnis op schrift hebben en overleg plegen met zijn raadsman Gerold Sewcharan, voordat hij verdere uitspraken doet. De advocaat was niet aanwezig op de zitting. Hij had zich laten vertegenwoordigen.
De tegenvorderingen die de BvL en ALS gesteld hadden, zijn ook afgewezen. Valies weet niet of alle onderdelen zijn afgewezen. Pas wanneer het vonnis beschikbaar is, zal dat duidelijk worden. Na overleg met Sewcharan zal bepaald worden of de BvL en ALS beroep tegen het vonnis zullen aantekenen. Ook zullen de leden van de bonden geïnformeerd worden over het vonnis. Wanneer dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.