Oproep: Sperma gevraagd!

Wegens een groot tekort aan spermadonoren start het Vrouw-kindcentrum Isala in Zwolle een campagne. Het ziekenhuis hoopt zo meer donoren te werven.
Het Isala is één van de negen spermabanken in Nederland. Het ziekenhuis zegt volgens RTV Oost op dit moment tussen de vijftien en twintig actieve donoren te hebben, volgens hen een te klein aantal om aan de vraag van sperma te voldoen.
Volgens de Zwolse spermabank is voor sommige stellen kunstmatige inseminatie met donorsperma de enige mogelijkheid om hun kinderwens te vervullen. Ook lesbische paren en alleenstaande vrouwen met een kinderwens maken hier gebruik van.

Sinds 2004 zijn spermadonoren niet meer anoniem. Een donorkind van twaalf jaar of ouder kan zelf gegevens over zijn of haar biologische vader opvragen bij de Stichting Donorgegevens.
De stichting geeft aan kinderen van twaalf tot zestien jaar alleen de donorpaspoortgegevens. Kinderen van 16 jaar of ouder kunnen ook de persoonsgegevens van hun biologische vader opvragen.
Bron: nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.