Redactie: Storm in Nederland

De mensen in Nederland die dachten dat het slechte weer van maandag en vandaag voorbij was, hebben het mis. Helaas komt er nog slechter weer jullie kant op. Het KNMI verwacht dat er donderdagmiddag een flinke storm over Nederland trekt.

Het weerinstituut spreekt van zware windstoten van zo’n 75 tot 100 kilometer per uur in het gehele land. Boven het IJsselmeer en aan de westkust van ons land zal er waarschijnlijk sprake zijn van windstoten van 100 tot 130 kilometer per uur.
Als je morgen weinig plannen hebt, kun je de storm dus lekker vanachter een raam aan je voorbij laten gaan. Moet je de weg op, dan wordt het minder fraai. Het KNMI waarschuwt weggebruikers voor flinke vertragingen en heeft bij voorbaat code geel afgegeven voor donderdag. Het is vanwege de zware windstoten ook gevaarlijk om de weg op te gaan.

MET DE TREIN
Op het spoor is het niet veel beter. Ga je naar ns.nl, dan verschijnt er direct een waarschuwingsteken in beeld. Er zullen in het hele land minder treinen rijden, omdat NS en ProRail ervoor hebben gekozen de dienstregeling in verband met veiligsheidsrisico’s preventief aan te passen.

Net als het verkeer op de weg en het spoor, loopt het vliegverkeer door de aangekondigde storm ook vertraging op. Dus even naar de zon in Suriname vliegen, is ook niet heel makkelijk morgen. „Vanwege het stormachtige weer in Amsterdam, zijn sommige van onze vluchten van en naar Luchthaven Schiphol geannuleerd”, meldt KLM op haar website. Reizigers wordt geadviseerd contact op te nemen met de vliegtuigmaatschappij via social media en de website in de gaten te houden. Dus vlieg je morgen toevallig naar Suriname, hou dan rekening met een mogelijke vertraging.
In de dagen na donderdag zal de wind minder krachtig worden, maar blijft de regen vallen. Het is dus niet alleen in Suriname nat weer.
Bron: Metro
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.