Redactie: Moeder deelt foto van doodziek zoontje

„Voor iedereen die tegen kanker vecht of chemotherapie ondergaat, voor iedereen die moet omgaan met de verschrikkelijke ziekte. Het gaat nu echt worden, echt moeilijk en echt snel. Deze foto is van vanochtend.”

Met deze tekst leidt een radeloze moeder maandag haar verdrietige Facebookpost in, waarbij ze en foto zet van haar zoon met leukemie. De vermagerde jongen is daarop te zien in de badkamer, terwijl hij een luier draagt. Met zijn hand leunt hij op de wasbak en hij heeft zichtbaar veel pijn.

‘HET LEVEN IS NIET MOOI’
Omdat moeder Jessica verwacht dat ze veel boze reacties krijgt op het plaatsen van de intieme foto, richt ze haar bericht direct op de lezer. Ze vertelt dat de foto niet veel meer laat zien dan een zwembroek zou doen. „En het leven is niet altijd politiek correct, het is echt. Het leven is niet mooi en kanker maakt een persoon kapot.”

De vrouw vertelt verder dat ze voor de foto haar zoon Drake, die voor de tweede keer leukemie heeft, naar de badkamer moest dragen. Drake moet een luier dragen omdat hij in de meeste gevallen niet op tijd is voor de wc. „Dit is een zoon die nog steeds ’s nachts bij je slaapt, omdat hij te bang is om alleen te zijn. Want stel dat er iets gebeurt en met iets gebeuren bedoel ik doodgaan”, vervolgt de moeder.

„Dit is 44 chemopillen moeten slikken vorige week, in minder dan vierentwintig uur. Dit is hoe hij mij vertelt dat hij bang is en denkt dat hij zijn elfde verjaardag niet gaat halen.” Drake’s moeder sluit af met een prachtige tekst, waarin ze aangeeft dat ze voor haar zoon zal blijven vechten: „Vanaf het moment dat ik erachter kwam dat ik zwanger was tot in de eeuwigheid, hij zal altijd mijn reden zijn dat ik wil blijven leven. Hij is mijn glimlach, mijn liefde en mijn hartslag. Maar ook mijn verdriet, hartenzeer en zorgen. Hij is mijn leven.”

MEER ONDERZOEK
Jessica heeft als doel om met de foto en haar rake woorden meer bekendheid te krijgen voor wat de ziekte precies doet met kinderen. En, nog belangrijker: waarom het zo belangrijk is dat er meer onderzoek naar leukemie wordt gedaan.
Vanuit de hele wereld krijgt Drake beterschapswensen. Ook is er een inzamelingsactie opgestart voor de knul, waar geld wordt ingezameld om de ziekenhuisbezoeken en chemotherapieën te bekostigen.
Bron: Metronieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.