Redactie: Gezondheid kindjes Stichting Claudia A. in gevaar?

“Terwijl ik zo met u aan het praten ben, rollen de tranen over mijn wangen”, zegt Kesney Kramp, directrice van Stichting Claudia A door emoties overmand. Het water staat de stichting tot aan de lippen, omdat er nog geen subsidie over 2016 is uitbetaald. Met veel kunst- en vliegwerk lukt het de medewerkers om de 48 kinderen die worden opgevangen, zorg en begeleiding te bieden.
De levensmiddelenpakketten die het ministerie van Sociale Zaken maandelijks geeft zijn maar een druppel op een gloeiende plaat. Vanwege de precaire economische situatie doneren particulieren veel minder dan voorheen. Het subsidiegeld wordt besteed aan de exploitatie, waartoe ook uitbetaling van salarissen wordt gerekend. Van de dertien personeelsleden hebben vier er de brui aan gegeven vanwege de bijna onwerkbare situatie. Kramp weet niet hoeveel de achterstallige subsidie bedraagt.

De penningmeester en de voorzitter hebben samen SRD 200.000 voorgeschoten aan de stichting. Er is daarnaast nog een restant bedrag over van de subsidie over 2015. “We hebben vrijdag honderd USD gehad van parlementariër Ronnie Brunswijk, toen we hem toevallig ontmoetten. We hebben gebruik van de gelegenheid om hem wat te vragen”, schetst Kramp de sombere situatie. De directrice is vaker over de vloer geweest bij het ministerie van Financiën om opheldering te vragen, maar wordt steeds verwezen naar het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Kramp sluit niet uit dat de stichting zal ophouden te bestaan als de situatie niet snel verandert. Claudia A vangt seksueel misbruikte kinderen, kinderen wiens ouders aan het hiv-virus zijn overleden, pupillen met een beperking en hiv-besmette kinderen op.
Door het gebrek aan geld komt ook hun gezondheid onder druk te staan. Het jongste kind is zeven maanden en het oudste 25.

Bron: DWT

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.