Redactie: Echtpaar al 70 jaar getrouwd!!!

De heer Alimoenardjo Ngari en mevrouw Kromodrono Wagijem,wonende aan de Saramaccaweg No 265, in het district Saramacca , zij delen al 70 jaar lief en leed met elkaar.


De heer Alimoenadjo Ngari, is geboren op 5 augustus 1929, in het district Commewijne. Als kind is hij opgeroeid te Marienburg en verhuisde op 13 jarige leeftijd naar het district Saramacca te Kampong Djoemal, alwaar hij aan de landbouw deed.
Vervolgens stapte hij in dienst bij de overheid, waar hij op de afdeling werkverschaffing later bij het Ministerie Openbare Werken en ook het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij tot zijn pensionering zijn krachten heeft gegeven.
Mevrouw Kromodrono Wagijem, is geboren op 10 november 1932 te La Poule, in het district Saramacca. Zij komt uit een gezin van 8 kinderen waarvan zij de oudste is. Op 9 jarige leeftijd verhuisde zij met haar ouders naar Kampong Djoemal. Vanwege ziekte van haar moeder kwam de zorg van de andere broertjes en zusjes op haar. Op 14 jarige leefdtijd trad zij in het huwelijksbootje met de heer Alimoenardjo Ngari die toen 18 jaar oud was.

Uit het huwelijk van dit echtpaar zijn er tien kinderen geboren,waarvan zes dochters en vier zonen. Helaas is een zoon komen te overlijden. Het echtpaar heeft verder 25 kleinkinderen, 25 achterkleinkinderen en 5 bet- achterkleinkinderen.

Het echtpaar verkeerdt thans nog in goede gezondheid en doet nog steeds aan de tuinbouw.
De districtscommissaris van Saramacca, Laksmienarain Doebay die namens de president van ons land daar aanwezig was, heeft de felicitaties overgebracht en de gebruikelijke enveloppe overhandigd aan het echtpaar.
Bron: BIC Saramacca

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.