Redactie: 7 jaar cel voor Nederlander die vrouw tot prostitutie dwong

De 37-jarige pooier, die zijn naam in de lies van zijn partner liet tatoeëren en haar tot prostitutie dwong, heeft dinsdag zeven jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen.
Ook zou hij volgens de aanklager 60.000 euro schadevergoeding moeten betalen aan zijn slachtoffer. De officier van justitie bij de rechtbank Midden-Nederland verwijt de man zich schuldig te hebben gemaakt aan mensenhandel.
Hij bedreigde de vrouw met geweld, dreigde seksfilmpjes van haar te verspreiden en liet haar in 2012 werken in clubs en achter de ramen in Amsterdam, Laren en Den Haag. Hij pakte tevens het door haar verdiende geld af. De man fungeerde als chauffeur en begeleider, bracht haar naar werklocaties en haalde haar daar ook weer op.

(Voorbeeld foto)

De verdachte kreeg in 2011 een relatie met het toen 26-jarige slachtoffer. Als snel dwong hij haar tot prostitutie. Volgens de officier van justitie probeert de vrouw “alle scherven uit die zwarte periode in haar leven langzaam bij elkaar te rapen, vol ongeloof over de dingen die ze heeft gedaan en heeft laten gebeuren. Vol ongeloof over de macht die de verdachte over haar had.”
De verdachte is eerder veroordeeld voor vergelijkbare delicten en weigert medewerking aan een psychologisch onderzoek. De uitspraak is over twee weken.

Bron: Het parool
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.