Anoniem: Waarom accepteer is dit gedrag van hem?

Dag FamilieNieuws. Ik ben Janice, ik ben 24 jaar en ik heb een meisje van 3 jaar. Ik heb dringend jullie advies nodig. Ik weet echt even niet wat ik moet en welke stappen ik moet nemen.
Ik ben al 7 jaar met Anton. Sinds 2009 ben ik al met hem. In het begin had hij niets en ik ging nog naar school. Een jaar nadat ik hem ontmoette ben ik gestopt met school. Zomaar hoor. Soso fu mi kang sdong heer day luku ing fisie. Maar alles ging eigenlijk heel goed tussen ons. 2013 is onze dochter geboren en sinds 2014 begon het mis te gaan. Hij heeft toen een auto gekocht. Dus sinds hij een auto heeft, heeft hij opeens veel vriendinnetjes.
Gewoon wanneer hij met 1 van ze wil gaan slapen stuurt hij mij weg. Hij maakt zich helemaal geen zorgen om mij, al zou ik dood neervallen nu, hij zou niets te maken hebben. Mijn probleem. In 2015 heeft hij zelfs nog een kind gemaakt met een andere. We woonden toen niet meer samen, maar nu wonen we weer samen. Ik denk niet dat hij nog met die moeder is. Intussen heb ik een werk. leuk werk en ik verdien goed. Ik help hem met heel veel want ik verdien veel meer dan hij. Mensen lachen me uit en ze zeggen dat ik wisi wasi ben. Ze zeggen me wanneer ik op het werk ben is mijn man met iemand anders in het huis. Na zoveel keren vragen heeft hij het toegegeven. ‘Ja Janice, het is waar.’

FamilieNieuws, ik voel me zo belachelijk gemaakt door hem. Ik schaam me voor mezelf. Ik weet niet wat voor naam ik mezelf moet geven. Ik wil serieus stoppen met hem maar ik hou van hem. Ik heb niemand bij wie ik kan gaan met mijn verdriet. Hij heeft zijn moeder zoveel slechte dingen over mij verteld. Ik weet dat hij wel spijt heeft ervan. Maar bij haar kan ik niet gaan.

Hij speelt echt een bigi mang voor me, als je hem ziet. Alsof hij veel beter is dan mij. Ik leef wel vrij en ik doe mijn ding maar a loby e play mi basi. Lieve mensen wat moet ik doen? Ik hou van hem en ik wil niet bij hem weg. Hij is mijn eerste liefde. Ik heb nooit een andere man gehad.
Waarom accepteer ik dit alles van hem? Ik weet dat ik me moet schamen om dit allemaal te accepteren. Waarom accepteer ik de manier waarop Anton met me leeft? Het kan toch niet? Hebben jullie aub advies voor mij? Hoe kan ik hem veranderen?

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder.
Dat kan zowel op Youtube als op onze Facebook pagina

Abonneer op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.