Redactie: Noodsituatie in het binnenland!

President Desi Bouterse heeft vandaag overleg gevoerd met Regionale Ontwikkeling en het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) voor het bieden van hulp aan de Aucaanse dorpen in het gebied van Ampoma Tapu aan de Beneden-Marowijne.

Kolonel Jerry Slijngaard, coördinator van NCCR, zegt aan Starnieuws dat noodhulp geboden wordt.
In het gebied aan de Tapanahony en het Lawagebied zijn meer dan vierduizend personen getroffen door zware regenval. De waterstand was in acht jaar niet zo hoog. Verschillende dorpen zijn onder water geraakt. Een deel van de bewoners is geëvacueerd naar hoger gelegen gebieden.

Slijngaard zegt dat de president zich persoonlijk buigt over de situatie. Gevraagd is om zo snel mogelijk noodhulp te bieden.
Op dit moment wordt er ook geïnventariseerd wat het hardst nodig is. Hulpverleners zijn bezig in het gebied om assistentie te verlenen. Er is nauw overleg tussen de president, Regionale Ontwikkeling en NCCR.
Bron: Starnieuws
Foto: Gilliamo Orban

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.