Marcia spoorloos

Tensje, de Surinaamse moeder van Marcia, raakte toen zij 18 was zwanger van Emanuel, een oudere Surinaamse garnalenvisser die Paramaribo als standplaats had. Na de geboorte van Marcia gaf haar vader Emanuel aan dat hij zijn verantwoordelijkheid wilde nemen door te gaan samenwonen met Marcia’s moeder en kind. Daar is het nooit van gekomen, omdat zijn schoonouders dat plan tegenwerkten. Zij waren bang dat Emanuel hun dochter en kleinkind zou meenemen naar Amerika. Teleurgesteld vertrok hij.
Lees meer

http://www.npo.nl/spoorloos/15-09-2014/KN_1661885

Kafkaiaanse droom in Suriname
Derk Bolt wordt wel eens herkend. Ze lopen voorbij en fluisteren “dat is toch die vent van…” en met 2 miljoen kijkers per week is dat ook niet zo gek. Hij stoort zich er niet aan. Maar het is een nietsvermoedend reisje naar Suriname dat ervoor zorgt dat hij een beetje naast zijn schoenen gaat lopen.

Derk Bolt onderweg naar Suriname

Wat hij op dat moment niet weet is dat er wekelijks massa’s Surinamers klaarzitten voor Spoorloos op de televisiezender Apintie. Uitbundig zoals in de Zuid-Amerikaanse cultuur gewoon is, wordt Derk -meneer Spoorloos- Bolt begroet en aanbeden. Het begint al op het vliegveld. “Goedenavond meneer Bolt, komt u iemand opsporen?” vraagt de mevrouw van de douane.
Ja zeker. De zoektocht naar de familie van Marcia begint in Suriname. Zij wordt 46 jaar geleden in Paramaribo geboren uit een 18-jarige Surinaamse vrouw en een Amerikaanse garnalenvisser. Haar vader wil haar meenemen naar Amerika, maar zijn schoonouders houden dat tegen. Moeder is inmiddels overleden en een lange zoektocht brengt Derk naar Havana in Florida waar hij op zoek gaat naar vader Emanuel. Vindt hij hem? Bekijk nu de aflevering.
Als een celebrity zwiert Derk door de straten van Paramaribo. Hier een foto. Daar een handdruk. Aangedaan is hij door het aantal gillende vrouwen en het weergaloze succes van zijn programma zo ver weg van Nederland. “Het was als een kafkaiaanse droom”.
Bij terugkomst op Schiphol wordt Derk verward met Joris Linssen. Hij neemt zich voor om ook in eigen land aan zijn bekendheid te werken. Hello, meneer Spoorloos!