Video: Tui-toestel doet noodoproep vanwege brandstoftekort

tui Nederland

Een Boeing 787-8 Dreamliner van TUI Nederland heeft vanmorgen vlak voor de landing een noodoproep gedaan omdat het toestel een tekort aan brandstof had. Op Schiphol stonden de hulpdiensten paraat om de Boeing op te wachten.

De TUI-Dreamliner met vluchtnummer OR318 van Miami naar Schiphol moest net als veel andere vluchten een tijdje rondjes vliegen boven de Noordzee vanwege de dichte mist boven Schiphol. TUI Nederland laat NH Nieuws weten dat de Dreamliner na 10 minuten bij de luchtverkeersleiding een verzoek had gedaan om voorrang te krijgen vanwege een dreigend brandstoftekort.
TUI Nederland-directeur Michiel Meijer meldt dat het toestel door de mist lang moest wachten voor de landing.
“De handelswijze van de piloten om voorrang te vragen voor de landing als de brandstof op begint te raken is dan de juiste handelswijze”, aldus Meijer.

Op geluidsopnames van de luchtverkeersleiding is te horen dat een van de piloten van vlucht OR318 op een gegeven moment de mededeling “mayday mayday mayday fuel Orange 318” doet. ‘Orange’ is de roepnaam van TUI Nederland in het radioverkeer. Het toestel krijgt vervolgens toestemming om te landen op de Polderbaan. Vanwege de noodoproep “mayday mayday mayday” worden volgens protocol de hulpdiensten op Schiphol ingeschakeld.
De noodoproep van de TUI-Dreamliner is hier boven op de video te beluisteren:
Na de landing werd het zogenaamde ‘Vooralarm Groot’ dat zo’n noodoproep meekrijgt, al snel teruggeschaald. Het toestel is zelf naar de gate getaxied. Volgens een zegsvrouw van TUI Nederland hebben de passagiers weinig van de begeleidende hulpdiensten meegekregen.
Bron: NHnieuws

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.