Video: Reddende engelen krijgen oorkonde en envelop


Giovani Blankendaal, Dickson Lorenzo, Amrish Mathoera en Dhawtal Narin zijn gisteren in het zonnetje gezet. Deze helden hebben afgelopen woensdag drie levens gered van een gewisse dood, toen een automobilist met haar voertuig in een diepe sloot terecht kwam. Als blijk van waardering voor hun kordate optreden kregen ze een oorkonde uit handen van VHP voorzitter Chan Santokhi.
Naast een oorkonde kregen de heren ook bloemen en een enveloppe met inhoud.
Voorzitter Chan Santokhi gaf aan heel trots te zijn op deze Surinamers. “Jullie zijn een voorbeeld van moed, een toonbeeld van durf om snel te handelen. Als partij zijn wij veel dank aan jullie verschuldigd. Het is dit soort handelen dat laat zien wie we zijn. Een gemeenschap die op kritieke momenten voor elkaar klaar staat. Onbaatzuchtig, zichzelf wegcijferend om drenkelingen in nood te redden”.

Santokhi noemde hen rolmodellen, niet alleen voor deze gemeenschap, maar voor heel Suriname. “Jullie hebben laten zien dat je er in tijden van crisis voor elkaar bent en elkaar steunt. Dat geeft hoop en vertrouwen. Jullie hebben ons behoed van een tragedie.
Het is mij daarom een voorrecht om jullie een oorkonde uit te reiken als blijk van waardering” aldus de VHP voorzitter.
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.