Redactie: De universiteit legt het werk neer

De leden van de Werknemersfederatie van de Universiteit hebben gisteren na een algemene ledenvergadering tegen 13.00 uur het werk neergelegd. Verwacht wordt dat de actie op maandag wordt voortgezet. Het blijkt dat een van de redenen voor de werk neerlegging de onduidelijkheid is rond de uitbetaling van salarissen over de maand februari. De federatie heeft eerder deze maand een brief gericht aan het universiteitsbestuur om helderheid te vragen rond de beslaglegging op het universiteitsterrein, het geld en de geldmiddelen bij de banken.
Het blijkt dat de werknemers geen helder antwoord hebben ontvangen over de garantie voor salaris uitbetaling.
Behalve deze onzekerheid zit het personeel ook nog met het achterwege blijven van de onderhandelingen over een arbeidsvoorwaarderegeling. Eveneens wenst het personeel ook duidelijkheid over de toelage van SRD 500, die de onderwijzers ontvangen.
Volgens Mahinder Kalicharan van het bestuur van het Technisch en Administratief Personeel Universiteit maakt het universiteitspersoneel ook aanspraak op deze SRD 500. Het bestuur heeft volgens Kalicharan schriftelijk aangegeven dat dit laatste nog niet gerealiseerd kan worden, omdat de minister ziek is. “Er is toch een vervanger? Dat moet volgens de leden dus geen reden zijn voor oponthoud”, stelt Kalicharan. Het begin van het jaar lijkt in ieder geval niet geweldig te zijn geweest voor de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Ook in het parlement is er voor wat dit onderwerp betreft haast geen woord gerept. Dit, ondanks de AdeKUS wordt gezien als een belangrijke ontwikkelingspilaar voor Suriname.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.