Redactie: Uniqa nummer na 15 maart 2017 niet meer bruikbaar

Als gebruikers van Uniqa simkaarten die niet verstoken willen zijn van telecommunicatie, moeten ze binnenkort overschakelen naar een andere provider. De Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) zal de nog actieve nummers per 15 maart intrekken.

TAS bericht dat ze in november een registratie heeft gehouden om een beeld te krijgen van het aantal actieve Uniqa-simkaarten nadat het bedrijf het einde van haar bedrijfsactiviteiten officieel kenbaar had gemaakt.
Op grond hiervan heeft de TAS de conclusie getrokken dat “het aantal actieve Uniqa-simkaarten zeer gering is. Alle nummers uit de series 83 en 84 worden daarom ingetrokken.” Door de formele bekendmaking van Uniqa vallen de nummers van rechtswege, artikel 26 van de wet Telecommunicatievoorzieningen, weer onder beheer van de TAS. Het gaat om de enige die waren toegewezen aan het bedrijf.


(archief: advertentie van mei 2015)

De telecom waakhond zegt tegen de krant dat het mogelijk is dat er meer dan vijftig geregistreerde actieve simkaarten zijn. Ze zou op basis van het aantal aanmeldingen bekijken om de klanten bij een andere provider onder te brengen, hoewel dit vooralsnog niet mogelijk is in Suriname. “De nummerseries die waren toegekend aan Uniqa bestaan per serie uit 100.000. Met een registratie van nog geen vijftig nummers is het voor ons niet rendabel om dit voort te zetten”, zegt de TAS.

Uniqa kondigde in juli 2015 aan dat ze zou ophouden te bestaan, nadat er op het laatste moment geen overeenstemming kon worden bereikt met concurrent Digicel voor overname.
Digicel heeft wel honderden nummers van Uniqa-klanten overgenomen. De concessie die het bedrijf van de overheid in 2007 had gekregen voor vijftien jaar is in augustus 2016 officieel teruggegeven aan de Staat.
Bron: DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.