Redactie: Overval door nepagenten in de Bijlmer


Bewoners van een woning aan de Veldhuizenstraat in Zuidoost waren gisteravond het doelwit van een woningoverval. De daders waren verkleed als politieagenten.


Rond 21.00 uur drongen de daders de woning binnen. Of er bij de overval iets buit is gemaakt is nog niet bekend. De slachtoffers raakten in ieder geval niet gewond.
Zaterdagochtend uiten verschillende buurtbewoners hun zorgen over de veiligheid in de wijk. ‘Dat het uitgerekend deze mensen moest overkomen’, verzucht een buurvrouw. ‘Het zijn zulke aardige beschaafde mensen. Heel jammer dat dit daar is gebeurd. Een paar jaar geleden gebeurde hier nooit wat’, vervolgt de vrouw. ‘Maar nu is het vaker raak. Vooral met inbraken.’

En in dat gegeven schuilt mogelijk de reden waarom de slachtoffers gisteravond de deur opendeden voor de drie ‘agenten’, vermoed een andere buurvrouw. ‘Omdat iedereen weet dat hier inbraken zijn doe je de deur open. Ik heb er geen woorden voor, zó erg! Zó doortrapt!’ Voor de politie doet eerstgenoemde buurtbewoonster in ieder geval niet zomaar meer open. ‘Ja, dag. Dat doe ik niet meer nee.’

‘Iedereen is bezorgd’, vult een buurman aan. ‘Mensen voelen zich niet veilig meer. Er zou meer gesurveilleerd moeten worden. En, in samenwerking met de woningbouw, zou er iets van een preventiebeleid moeten komen.
Dit gaat zo niet meer.’
Bron: AT5
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.