Video: Muzikaal eerbetoon voor ernstig zieke Henry Ceder


Voor de populaire Surinaamse zanger Henry Ceder wordt op zondag 19 februari een tribute annex benefietconcert gehouden in Hoofdorp, Nederland. Topartiesten als Ed Rust, Iwan Esseboom, Reguillio Kaerssenhout, Denise Jannah, Renate Koningsbloem a.k.a. Miss Kingflower, Lady Shaynah, Franky Misiedjan, Dagga , Patrick Tevreden, Steven Maayen Henna Huisraad, Maritza Filemon, Angelo Renfurm en anderen zullen hun geliefde collega een eerbetoon brengen.
Voor hun muzikale begeleiding zorgt een band onder leiding van Regillio Koorndijk. Maar ook de bands Sukrusani en Sukru Master zullen optreden als eerbetoon aan Henry Ceder, die momenteel ernstig ziek is.

Henry Ceder is niet meer weg te denken uit de Surinaamse en Nederlandse showbizz. Hij begon reeds in z’n jongere jaren in de jaren ’80 als deelnemer aan diverse songfestivals. Samen met Henna Huisraad sleepte hij ook als duo-winnaar de titel binnen. Met diverse artiesten heeft hij in meerdere shows gestaan die indertijd georganiseerd werden door de organisatie ‘Peace Forever’. Met zijn zwoele ontwapenende soul stem kreeg hij de dames aan het zwijmelen.

Ook als ondernemer heeft Henry zijn sporen verdiend. Hij was oprichter van Eethuis Amaranta waar diverse Surinaamse menu’s door Henry zelf bereid werden maar waar ook muziek gemaakt werd. Daarnaast was hij  oprichter van het beveiligingsbedrijf ‘Brotherhood’.
Verder maakte hij als voorzanger van de bands Sukrumaster en Sukrusani furore, naast voorzangers Teve en (wijlen) Morman. 2 Gouden platen sleepten zij in de wacht.  Henry Ceder was ook oprichter van ‘jong Sukrusani’. Het eerbetoon is een initiatief van Renate Koningsbloem aka Miss Kingflower en Denise Jannah.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.