Redactie: Kortere Paasvakantie en GEEN Pinkstervakantie!

De Paasvakantie op VOS-niveau zal worden ingekort, terwijl dit jaar er geen Pinkstervakantie zal zijn. Dit heeft onderwijsdirecteur Natasia Bennanon schriftelijk meegedeeld aan de voorzitter van het VOS-directeurenberaad, Balram Soemeer. Het directeurenberaad had in een brief aan de onderwijsdirecteur laten weten dat door de staking van de Bond van Leraren (BvL) leerstanden per schooltype en per school verschillen. Hierdoor is het niet mogelijk een uniform inhaalprogramma aan te bieden.
Het directeurenberaad heeft een voorstel ingediend hoe het inhaalprogramma eruit zal moeten zien. De onderwijsdirecteur stelt dat de leerlingen nimmer de dupe mogen worden van de achterstanden. Daarom moeten de lessen ingehaald worden.

“Om enigszins de achterstanden in te lopen, zijn we genoodzaakt de Paasvakantie in te korten, hetgeen zal betekenen dat voor het onderwijs op VOS niveau de Paasvakantie zal zijn vastgesteld van 12 april t/m 23 april 2017. De school vangt dus aan op maandag 24 april 2017. Ook de Pinkstervakantie zal dit jaar komen te vervallen,” schrijft Bennanon.
De leiding van het ministerie heeft reeds het besluit genomen om de eindexamens van het VWO/HAVO te verschuiven met zeven schooldagen.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.