Redactie: Heeft Brian zijn 10-jarige dochter verkracht?

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag een celstraf van 5 jaar voorgesteld tegen Brian. Hij wordt ervan verdacht zijn 10-jarige dochter seksueel te hebben misbruikt. Het strafbaar feit werd op 10 augustus 2016 ontdekt toen een anonieme beller de politie op de hoogte hiervan stelde.

Het kind werd gelijk van school opgehaald en naar de gynaecoloog gebracht voor onderzoek. Het onderzoek bevestigde het vermoeden. Tijdens het onderzoek heeft het kind consistent verklaard dat de vader zijn vinger meerdere malen in haar geslachtsdeel stopte. Dit deed hij telkens als de moeder niet thuis was.
Volgens het slachtoffer bedreigde de vader haar te slaan als zij dit aan iemand zou vertellen.
Openbare aanklager Claudia Bruining voerde aan dat het kind zelfs gehuild heeft toen haar gevraagd werd wie de dader was. De vader echter ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd en gaf aan dat hij van de grootmoeder van het kind heeft begrepen dat zij haar meerdere malen betrapt heeft toen het kind bezig was zich met een potlood te bevredigen. “Het kind jokt. Er is wel iets gebeurd, maar ik heb niets gedaan”, zei hij eerder.

Ook de moeder van het kind heeft dit gedrag van het kind eerder bevestigd. Volgens de moeder had zij nooit het idee dat de vader zoiets met zijn bloedeigen dochter zou hebben kunnen doen. “Ik schrok toen ik dit hoorde en ben nog steeds getraumatiseerd van het gebeurde”, zei de getuige. Volgens de moeder kan zij nog steeds niet goed over de situatie praten, waardoor zij onder behandeling is van de psychiater.
Bruining voerde aan dat het medisch onderzoek heeft uitgewezen dat iets groter dan een potlood gebruikt is bij het kind. Op 2 maart zal raadsman Harold Belfor zijn pleidooi houden.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.